Tajemství Karmy

40%
Tajemství Karmy
Plakát traileru

O filmu
Tajemství karmy je americko-český mystery, fantasy-romantický film, který se prvotně jmenoval "Za oponou noci”, a který je inspirovaný skutečnou událostí. Producent, scénárista a debutující režisér Milan Friedrich se do filmu rozhodl zakomponovat své vlastní zkušenosti a poznatky, které nabyl při jeho setkáních s tajnými agenty Organizace spojených národů.

Film dějově vypráví osobní zkušenost hlavního hrdiny Franka, který se během své klinické smrti reinkarnoval a diváka tak snímek přenese do světa, který je mimo naše vědomí a odehrává se v dosud nevídaných kulisách. Autor filmu Milan Friedrich, divákovi skrze film komunikuje hlavní poselství a tím je, že každý člověk je schopen kontrolovat a ovládat svůj osud skrz své myšlenky a tudíž smysl karmy, tak jak si ji většinou divák vykládá, pokládá na zcela novou úroveň. Film nese zápletku a vztahové drama mezi trojicí hlavních hrdinů, které se rozprostírá v neokoukaných prostředích extrémně nákladných VFX efektů, ale také s nevídaným hereckým obsazením. Divákovi se tak nabízí nový pohled na smysl života, jak zůstat zdravý, a žít v hojnosti a štěstí. V jedné z hlavních rolí se představuje Brendan Fraser (Mumie, Muž na míru), Marcia Cross (Zoufalé manželky, Zákon a pořádek), Dawn Olivieri (Dokonalá loupež, Californication) z českých herců se představí Bolek Polívka, Michal Suchánek, David Novotný, Chantal Poullain-Polívková a mnoho dalších. Film spoluprodukoval držitel Oskara (amerických Academy Awards) Phillip B. Goldfine.

Synopse
Hlavním hrdinou filmu Tajemství karmy je spisovatel Frank, který žije svůj skromný život ve svém malém pražském bytě. Termín pro odevzdání jeho filmového scénáře se blíží, ale jemu se příliš nedaří dílo dokončit. Přichází ovšem den, který vše navždy změní.

Frank umírá, dostává se do stavu klinické smrti, během níž podnikne fascinující cestu, až za hranice samotného vědomí. Vidí sám sebe a jeho život v minulosti, přítomnosti a také kam jeho kroky povedou v budoucnosti, kde stále opakuje ty stejné životní chyby, což bude mít vliv i na vývoj celého lidstva. V různých prostředích a časoprostorech, kterými hlavní hrdina putuje, poznává pravý smysl karmy a uvědomuje si, že jen on sám je tvůrcem své vlastní reality, kterou může ovlivnit i budoucnost celé civilizace. Na pozadí čtyř prolnutých příběhů v různých časových prostorech, se potkávají hlavní postavy filmu (Brendan Fraser, Marcia Cross, Dawn Oliviery, Bolek Polívka), jejichž střet zobrazuje typické lidské prožitky a konflikty jako je láska, zrada, přátelství a ukazuje jim cestu prozření a uvědomění si sebe sama a dopad svých činů. Hlavní hrdina se s uvědoměním svého významu v koloběhu světa, rozhoduje vystoupit z cyklu své karmy a svojí obětí navždy změnit směr jeho reinkarnovaných životů, ale i celého lidstva.




Fingon
16 886 bodů
2
To se tak někdo pokouší o Fontánu či Cloud atlas a vyleze z toho Battlefield Earth, kdyby za tím stál Simandl. Solidní kamera, ucházející triky. Příběh, scénář wtf? Bolek a Chantal opět spolu. Dva různé voice overy. Chtělo se mi spát, ale tak moc jsem se snažil nalézt v tom chaosu nějaký smysl, že jsem to přece jen dokoukal.

Dodatečné informace

Původní název:
The Secret of Karma (více)
  • USA Tajemství Karmy
  • USA The Secret of Karma
Země původu:
USA, Česká republika
Rozpočet:
8 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné