Srdcová královna

71%
Srdcová královna

Úspěšná právnička Anna žije v krásném moderním domě se dvěma dcerami a manželem, lékařem Petrem. Její perfektní život ohrozí až příchod Petrova problematického náctiletého syna z předchozího vtahu, s nímž Anna naváže intimní pouto. Co se zdálo být pouhým flirtem, se rychle promění ve znepokojivý příběh síly, zrady a zodpovědnosti s ničivými důsledky… (Film Europe)




Recenze: Srdcová královna

Kinobox.cz
80%

Jednoduchému zavržení zabraňuje i rozvržení snímku, v němž první polovině připadá budování vztahu Anne a Gustava, druhé zase sledování důsledků jejich mileneckého spojení. Forma zobrazení je nanejvýš objektivní, nepředsudečně zprostředkovává zapovězené sblížení a ponechává na divákovi, jestli se cele ztotožní či kategoricky odvrátí.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Takový ne zrovna klasický milostný trojúhelník, který se překvapivě nevyhýbá ostřejším erotickým scénám. Asi jediná věc, která mi víc vadila, bylo to zvláštní synovo chování, který prostě dělal nepředvídatelné věci, tak jak se to hodí do krámu scénaristům. Trine Dyrholm ovšem perfektní a ten doznívající všeříkající konec taky.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Nejlépe uděláte, když si film pustíte, aniž byste dopředu zjišťovali podrobnosti o příběhu. Minimálně první čtvrthodinka pak zafunguje jako lehce mysteriózní seznámení s komorní kulisou a trojicí klíčových postav, mezi nimiž se posléze vytvoří dosti zajímavá a psychologicky nebývale otevřená partie. Hlavní ženská hrdinka je zde na jednu stranu bezcharakterním padouchem, který absolutně rozvrací cizí životy, na druhou stranu ji ale celou dobu chápeme a můžeme o jejím jednání svobodně přemýšlet. A je jedno, jestli je divák chlap nebo ženská - hlavní motivy jsou dostatečně silné a srozumitelné pro každého.

Dodatečné informace

Původní název:
Dronningen (více)
  • Dánsko Srdcová královna
  • Dánsko Dronningen
Premiéra v ČR:
16. 1. 2020
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko, Švédsko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
19 mil. USD
Čeština:
Srdcová královna je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch