Můj příběh

52%
Můj příběh

Mladá talentovaná Elizabeth rezignuje na úspěšnou kariéru baletky kvůli osudové lásce. Muž jejího srdce má však dvojí tvář, a tak Elizabeth v jediném okamžiku ztratí úplně vše, na čem jí v životě záleželo. Co se však zdálo být koncem, může se stát novým začátkem. Elizabeth se odjíždí na Moravu, aby se pokusila poprat s nepřízní osudu i vlastními démony. S pomocí tety Marie, která jí byla celý život oporou, a čtyř neuvěřitelných přítelkyň začíná hledat cestu k novému životu, ale především víru v sebe sama. Z drsného pádu a procitnutí se zrodí prozření a Elizabeth dostává druhou šanci na opravdové štěstí i skutečnou a bezpodmínečnou lásku. Elizabethin příběh vypráví o neuvěřitelné snaze dostat se ze dna, o ozdravné síle humoru, o ceně přátelství a také vůli otevřít srdce a nezanevřít na lásku, protože ta je hnacím motorem našich životů. (Falcon)




Pete69
Pete69
29 102 bodů
4.5
Být příběh lépe zpracovaný, mohlo to dopadnout jinak. Příběh týrané ženy, která se snaží začít nový život. Partička kamarádek a laciné dialogy však snímku moc neprospěly. Pro mě je film opravdu těžko koukatelný. Bude to i tím že je natočený typicky a cíleně přímo pro ženskou část populace. Suma sumárum.. 45%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
7
Emotivní snímek odvyprávěný komorním stylem za podpory působivé kamery. Další křižovatka života, kde si hlavní roli zahrála Vlastina Svátková. Příběh o domácím násilí mající své následky a životní nejistotu. Pocit osobního zoufalství a smíření s osudem zároveň vede až k divácké diskuzi o daném případu. Hrdinka příběhu se statečně pokouší poprat s nepřízní osudu a to se zájmem svých rodičů i za pomoci přítelkyň. Prostředí baletek nijak nepřekvapí, ale je vkusné. Příběh se zaměřuje na problematiku domácího násilí na ženách a typické ženské přirozenosti danou problematiku řešit. Snímek je natočen v uměleckém dojmu, což přináší i vizuální koncept na celém zpracování, i když to poměrně dost často zadrhává. Tvůrci se zřejmě snažili natočit atmosféricky a emočně něco podobného, jako je ´Příběh '88´ (1989), ale i když je snaha hodně znatelná, jakoby tomu chyběl ten správný tah na branku. Milan Knažko v roli otce vyznívá přirozeně, ale dva bodyguardi u něj, kterými si s násilníkem vyřídí mafiánským způsobem účty, aniž by jeho postavení bylo vysvětleno, je hodně laciný výjev. Nejedná se tedy o komedii, romantiku či drama. Jedná se jen o pouhou zpověď mladé ženy, jejichž osud je reálnější, než by si kdo myslel.
avenis
avenis
7 909 bodů
3
Na dnešní poměry, tedy vzhledem k tomu, jak náročný již je divák, je toto romantické drama hodně slabé. Tak vezměme si na to lupu. Námět celkem zajímavý, dramatizace (až na vystupňování tajemství, jak ke zranění Eli došlo) plochá, jednoduchá, nezajímavá až nudná. Balet, golf, tlachání v cukrárně. Vše jen náznakové, stylizované, načinčané. Herci si u natáčení zjevně odpočinuli a ještě za to dostali zaplaceno. Neboť o podání nějakých hereckých výkonů se nedá hovořit. Byl to takový príma výlet do Zlína a na golfové hřiště v Čeladné (kde to dobře znám). Obvykle se nad filmem zamyslím. Co mi může dát? Co bych si z něj mohla vzít do života? No, snad radu. Nepouštěj chlapa k pánvi... (19.1.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Můj příběh (více)
  • Česká republika Můj příběh
Premiéra v ČR:
9. 1. 2020
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch