Kurýr: Zásilka smrti

47%
Kurýr: Zásilka smrti
Kurýr: Zásilka smrti je akční film, v jehož středu stojí neohrožená kurýrka (Olga Kurylenko), která se nečekaně stane klíčovým hráčem v procesu proti mezinárodnímu zločinci Ezekielu Manningsovi (Gary Oldman). Má totiž za úkol doručit zařízení, díky kterému může u soudu online vypovídat klíčový svědek celého případu. Cestu k předání zásilky se jí však pokusí překazit Manningsonovi kumpáni.



Recenze: Kurýr: Zásilka smrti

Kinobox.cz
45%

Jako jednohubka na zabití devadesáti minut volného času (které teď, přiznejme si to, mnozí máme) celkem funguje. Ale nic dalšího vám nedá. Vlastně je tu ještě jedna věc! Někdy v první třetině si Oldmanův záporák pouští doma vážnou hudbu a poslouchá... operu z Pátého elementu! To bylo tak dada, že musím dát filmu 5% navíc.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Povolání kurýra v rámci akčního filmu je zřejmě stále v kurzu a tak tu máme další takový snímek, v současné genderové době nepřekvapujíc, přinášející ženskou akční hrdinku. Ukrajinka Olga Kurylenko, mající v akčním žánru již nemalé zkušenosti, si střihla hlavní roli a jak se ukazuje, se svými mužskými protějšky se v ničem nezadá. Jako kurýrka doručí balík, aniž by věděla, že v ní je bomba. Ta má zabít důležitého svědka v soudním procesu a protože, jak se později dozvíme, má kurýrka vojenské zkušenosti, následující události vezmou za své. Akční jízda bez bázně a hany, u které si akční fanoušek jistojistě přijde na své. Jen vlivem již nesčíslněkrát provařené dějové šablony už bude daleko dopředu vědět, co a kdy se bude dít. Každopádně má tímto Frank Martin s tváří Jasona Stathama velice silnou konkurenci.
Floridsky
4 376 bodů
2
Můj oblíbenec Oldman se zřejmě rozhodl, že si po získání zlatého plešouna pošramotí reputaci a začne brát role do těchto céčkových braků. Jednoduchý nezajímavý příběh s nudnou akcí na nudných lokacích.

Dodatečné informace

Původní název:
The Courier (více)
  • USA Kurýr: Zásilka smrti
  • USA The Courier
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění