Šťastný nový rok

57%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Úspěšná komedie.. za mě tedy ne. Je to jedno klišé vedle druhého, důstojnost dodávala snad jen zkušená dvojice hereckých legend - Jiří Bartoška, Emília Vašáryová. Koprodukce také moc nepomohla, hezky se mi dívalo na zasněžené Vysoké Tatry, které jsem shodou okolností toto léto navštívil.. jinak kýč a romantika pro jasnou cílovou skupinu do které nepatřím.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
České komedie nejsou žánr, který bych aktivně vyhledával, ale po slabých recenzí jsem byl upřímně zvědav, jak si tento film povede v mých očích. Předně musím pochválit pohodovou atmosféru, přičemž záběry na Tatry vážně berou dech. Trochu problém mám s hudbou. Ústřední motiv funguje velice dobře, proto mě zaráží, proč ho v určitých variacích nepoužívají i v ostatních scénách (přičemž když má jít takzvaně do tuhého, mohli jej hodit do mollu, nebo tak). Místo toho se objeví motiv, který je snad z hororu, což u komedie... Zkrátka nejde dohromady. Příběhově film nijak neoslní. Ostatně v romantickém žánru (když osekáme všechnu vatu) nakonec dojdeme stejně do fáze: Zůstanou/nezůstanou spolu. Postavy jsou navíc krásně žánrově ploché a plní jednoduchý úkol - dostat se do svého "šťastného" cíle. Je to vlastně ukázkový kýč, který plní svojí funkci, divačky si najde a ten zbytek bude nadávat, jak moc je naše scéna v pr***i. Nebudu to vyvracet, ale dokud se bude u nás chodit na takovýto typ filmů, budou se takové točit. Jednoduchá matika.
Kuca25
2 132 bodů
4
Mohl to být opravdu dobrý film. Námět by měl, ale ten československý filmopičusmus, že z dobrého námětu udělají laciný film, který nedokáže najít skutečného scénáristu a pořádného kameramana a režisér je s tímto spokojený to celý pošle do kopru. Herecké obsazení nebylo to nejhorší i když Kadeřávková hraje tak debilní postavu že kdyby ubrali polovinu z toho co měla představovat tak by jsme to i tak pochopili. Jakub Prachař mi zase potvrdil, že neexistuje dobrý film, ve kterém by hrál, i když tady nehrál svou nejhorší roli. Za mě však vítězí Emília Vášáryová, která nad všemi vyčnívá. I když Marcinková byla taky dobrá. Když to shrneme vlastně to je film, hodně zaměřený na ženy, proto se všem ženám v mém okolí líbí a já tomu nemůžu přijít na chuť. Jak říkám on by to nebyl špatný příběh, ale byl hrozně špatně podaný. Nedokázal z žádné scény vytáhnout tu správnou amtosféru, jenž by tam měla být. Možná přidat ještě 30 minut a více se zaměřit na divákův feeling a mohlo by to mít i 4 hvězdičky.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
6
Uvažuji, jestli to není spíše 7\10, ale asi ne. Musím říci, že mé očekávání (které bylo po přečtení pár recenzí velmi nízké) film s nadhledem překonal. Celé to na mě působilo velmi příjemným a pohodovým dojmem, místy to bylo ale opravdu zbytečné klišé. Každopádně...

První polovina filmu mi přišla opravdu dobrá. Mnoho scén, které byly pojaty trochu na styl parodie (parodie na všelijaké klišé - puberťačka, rodiné problémy, matka hádající se s dcerou o všem možném, vyobrazení různých typů lidí...) mě opravdu zaujaly. A i když byla asi ta globální dějová linka zřejmá hned od začátku, tak právě díky těmto scénám to bylo opravdu příjemné (většinou vtipné) ozvláštnění. Nicméně, druhá polovina filmu mě už opravdu tolik nebrala. Tam jak kdyby byl pouze ten předvídatelný děj s minimem vtipných situací (pro komedii celkem zásadní...) a vlastně ničím originální.

Takže, když film budu hodnotit jako celek, tak musím vyzdvyhnout vcelku obstojné herecké výkony, vtipné (parodie) scény, a celkem nenáročný (ovšem jednodušší) příběh - což může být bráno samozřejmě i jako nevýhoda, leč myslím, že pro nenáročného diváka s cílem pobavit se asi ideální. Negativně na mě působili vysloveně až trapné scény, a vlastně celá ta globální předvídatelnost.
  • Obstojné herecké výkony
  • Mnoho scén opravdu vtipných
  • Prvky parodie na různá klišé
  • První polovina filmu
  • Druhá polovina filmu
  • Vysloveně trapné scény
  • Jednodušší děj
Ku
460 bodů
3
Moc mě to nezaujalo
Ditul
11 bodů
10
Film má vše, co má dobrý film mít... Vtip, glanc, pointu a ne jednu, emoce. Za mě opravdu TOP