Jay and Silent Bob Reboot

54%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Jako velkému fandovi Kevina Smitha a hlavně huličského dua Jaye a Mlčenlivého Boba se mi tento komentář nepíše vůbec snadno. Na tento snímek jsem se obrovsky těšil. Měl pro mne být komedií roku,nebo minimálně patřit do top 10. Jenže tento návrat mých oblíbenců nakonec nevyšel podle mých představ. Nostalgie tam stále byla,ale jakoby Smith ztratil cit pro cítění hranice mezi komedií a trapnosti. Půlka vtipu vůbec nefunguje a ta druhá nakonec vyšumí do prázdná. Rozhodně nečekejte,že by jste se u filmu váleli smíchy. Já se za celý film zasmál max 5krát a to je sakra málo. Co na druhou stranu potěší je plejáda známých herců v různých cameo rolích a také spousta popkultůrních odkazu. Smith si uvědomuje hranice snímku a je dobré,že se nebojí brát vážně a šít sám do sebe. Jenže jako komplet to prostě nefunguje tak jako kdysi. Snímek mi celkem rychle utekl,nabídl obrovské množství absurdních situací a postav,ale nepobavil tak jak jsem čekal. Objektivní hodnocení by bylo o pár procent menší,ale v případě Jaye a Boba se na objektivitu nehledí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
0
absolutny prepad na dno pre kevina smitha. priznavam ze povodnym clerksom som dal plny pocet, ale nemam odvahu si to pozriet po rokoch opat lebo som si isty ze by som isiel s hodnotenim rapidne dole. rezisersky to je slabe a vsetky tie camea posobili dojmom "aha pozri kto je moj kamos" (napriklad matt damon tam je len kvoli jednemu vtipu, ktory je i tak nic moc). smutny pad na filmarske dno...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Tak prvně si film musí uvědomit, co znamená termín smithovka. To je trefný a černý humor, spojený s obsazováním pořád stejných herců. To je to krásné, na Kevinovi, že všechny jeho filmy se navzájem drží stejného péra, doplňují se, mastí si anál olejíčkem, a třou se bradavkamy. A co teď s Jayem, a tichým Bohoušem? Za prvé, Jay a mlčenlivý Bob, za tu dobu, dost zestárli, a stali se už trapnými pedofilními strejdy, co zevlujou u videopůjčovny. Za druhé, opět naši kluci ušatí, budou chtít v tom zasraným Hollywoodu, nakopat všem rýbůtům a remejkům, tu smradlavou prdel. A za.. už jsem se ztratil v počítání, Jay není jen špinavej feťák, ale i fotr. Hmm, něco podobného jsme tu měli i v druhém pokračování Blbýho a blbějšího, no ale, to jsem trochu odbočil. Na tuhle ohranou zápletku by se král komedií Kevin, nikdy nesnížil, ale jak se šu(š)ká, tak od té doby co schodil metrák, začal žrát tofu hambáče, tak to jde jen z trmého kopce. Nějaký náznak vtipu a satiry tam byl, jen dvojka není v ničem lepší, a jen si postestknete na ty zlaté časy. Ty dva jsou jako spolužáci, co potkáte u vlakáče, jak žebrají o koruny, aby si koupili krabičákový víno. Řikáte si, co se s nima stalo? Kde zmizeli, ti sebevědomí pancharti, solící z rukávu hlášky, jak na běžícím pásu..? Kováři, buď jdi do večerky, flákej se v obchoďáku nebo natáčej porno, (a klidně do toho zatáhni i svoju vnadnou dcerku, rodinné tradice by se měly plnit), ale s tímhle už neser, díky.