Je Suis Karl

48%
Je Suis Karl

Berlínem otřese teroristický útok. Pravicová teroristická buňka okolo chytrého studenta KARLA (25), ho provedla ve stylu islamistických atentátů. Chtějí obrátit náladu obyvatelstva ve prospěch nacionalistického převratu. Všechno perfektně běží, dokud se Karl nedozví, že existuje osoba, která útok přežila. Je to ALEX (42). Při pátrání po něm vzbudí jeho pozornost Alexova dcera, MAXI (18). Karl ji naláká k účasti na setkání evropských studentů v Praze. Studenti chtějí změnit katastrofální  poměry na kontinentu a připravit referendum o znovuzavedení trestu smrti ve Francii. Karl vymaní Maxi z letargie. A tak se Maxi, nadšená Karlovými idejemi, stane rozhodující osobou Karlovy kampaně. Její postavení – oběť teroristického útoku – je rozhodující pro zdar jeho velkého plánu. (Bontonfilm)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
3.5
Sluníčkařský snímek, který se pokouší nenásilnou formou popírat terorismus a opět dle nejnovějších trendů shazovat "bílého muže" do bahna a ještě níž. Na druhou stranu ukazuje i hrozbu krajní pravice.. i když ve stylu silně za vlasy přitaženého. Po filmařské stránce je to bída a nebýt slibného a relativně povedeného začátku, tak jsem film v polovině vypnul.
Fingon
16 886 bodů
6
Netflix Austria Vůbec ne špatný film, který mi zvláště v závěru připomenul Klub rváčů. A abych nezapomněl, je m'appele Karel a čím jsem starší a více jazyků ovládám, tím víc se mi líbí, když se ve filmech mluví vícero řečmi a tady jsem si toho užil vrchovatě.

Dodatečné informace

Původní název:
Je Suis Karl (více)
  • Německo Je Suis Karl
Premiéra v ČR:
13. 1. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Německo, Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění