Láska pod kapotou

73%
Láska pod kapotou
Padesátník Jaroslav, bývalý horník, který vždy snil o kariéře závodního automobilisty, sympaticky rozšafným způsobem reprezentuje nejen půvaby a zápasy, především ekonomické, jihovýchodní Moravy, ale i stále patrnější propast mezi velkoměstem a venkovem. Nebývale charismatický portrét muže bojujícího s traumaty minulosti, který se s odzbrojující přímočarostí upíná k naději na štěstí a důstojný život po boku nové partnerky. (MFF Karlovy Vary)


Recenze: Láska pod kapotou

Kinobox.cz
75%

Remův snímek se svými hrdiny, tématy, motivy i sebejistým filmovým pojetím, které má daleko ke statickým „mluvícím hlavám“, přibližuje hned třem oceňovaným a diskutovaným novodobým českým dokumentům – K oblakům vzhlížíme (posedlost auty a tuningem), Světu podle Daliborka (paralely s ústředními charaktery) a čerstvé Nové šichtě (podobně svérázný a bezprostřední protagonista). Dané snímky spojuje skutečnost, že se zaměřují na lidi z nižších sociálních vrstev, významně se věnují jejich specifickým zálibám, případným potížím s penězi a obživou, rodinným a partnerským vztahům, mnohdy kontroverzním ideologiím, jež někteří z protagonistů vyznávají, apod.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Pro mě průměrný dokument a svérázném muži, který je jednostranně zaměřen... prostě zapálen do motorismu. Hlavní "hrdina" mi není sympatický a prostě to není vůbec moje krevní skupina. Lehce labilní závodník s komplikovaným životem, který si dle mého názoru zkomplikoval z velké části sám. I když byl dokument velmi vychvalován, mě se to zkrátka moc nelíbilo.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
8
Miro Remo natočil zábavnou, atraktivní a svým poselstvím přitom zdrující sondu na okraj společnosti, kam spousta z nás nedohlédne snadno. Více zde.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Trochu víc než variace na oblíbené téma: Kdo může za můj podělanej život. Jarda chce tvořit něco pozitivního a neutopit se v alkoholu jako táta. Výborně zpracovaný dokument, který dává zapomenout na suchopárnost a působí jako kompletně hraný film. Divák může vstoupit do Jardova světa, do světa někoho, kdo se rozkmotřil s rodinou, protože nejspíš obě strany se zabejčili natolik, že zadupali do země možnost dohody a teď se vláčí po soudech. Přitom na jedné straně, on by stál o hezké vztahy, ale nedokáže překročit svůj horizont. Jak to bylo doopravdy s údajně ukradeným autem těžko říct. Každopádně Jarda neustupuje a pere se nejspíš celkem zbytečně. Uzavírá si tím víru v budoucnost, protože líp už podle něj bylo. Na konci smutná pachuť z toho, že na takto zacyklených lidech si živí kariéru ti, kdo dokážou najít zástupné viníky – viz popěvek od Ortelu. Podobně i Jardova matka – syn nemohl za komunistů na obor, který ho strašně lákal, páč neměl správný původ, ale stejně bylo za komunistů líp.

Dodatečné informace

Původní název:
Láska pod kapotou (více)
  • Slovensko Láska pod kapotou
  • Slovensko At Full Throttle
Premiéra v ČR:
16. 9. 2021
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Slovensko, Česká republika
Čeština:
Láska pod kapotou je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch