Vivo

65%
Vivo

V kubánské Havaně žije starý pouliční hudebník Andrés Hernandés se svou stromovou šelmičkou kynkažu jménem Vivo. Tito dva spolu každý den vystupují na jednom z tamních náměstí. Celý jejich život je prostoupen radostí prýštící z nádhery hudby a tance. Andrés kdysi miloval svou kolegyni - nesmírně talentovanou zpěvačku Martu, která s ním vystupovala po hudebních klubech na Kubě. Svou lásku jí ale nikdy nevyznal a když odletěla do Ameriky splnit si svůj sen, zůstal sám se svou hudbou a všechnu svou lásku i žal ze ztráty milované ženy vložil do jediné písně, kterou jí věnoval. Nyní po šedesáti letech se Marta ozvala, chystá ukončit svou hudební kariéru a ráda by si na svém posledním koncertě s Andrésem zazpívala. Pro muže tak přichází druhá šance, aby jí své city svěřil a píseň jí předal. Jenže zasáhne osud, Andrés krátce před odletem ve spánku zemře a Vivo zůstává sám a ztracený. Svého lidského opatrovníka miloval, a tak se rozhodne, že Andrésovu píseň Martě předá. Nečekaným spojencem se mu stale Andrésova asi dvanáctiletá praneteř Gabi, která žije se svou matkou na Floridě a přijede na strýcův pohřeb. S její pomocí se vydá Vivo na dobrodružnou cestu za Martou do Miami, kde se má konat její poslední vystoupení.




Recenze: Vivo

Kinobox.cz
55%

Problémy ale přicházejí spolu s příběhem celého snímku. Vivo je v první řadě muzikál a nic víc. Žádný velký děj nebo poutavý příběh proto nečekejte. Vivo se totiž drží přesně určené muzikálové osnovy, včetně tanečních čísel. Postavy skrze své písně vypráví svůj příběh a své pocity. Hudba jim ukazuje cestu a na jejím konci přijde velké hudební finále. Navíc je příběh tradičním americkým "slaďákem", ve kterém láska, přátelství a v tomto případě i hudba vítězí. To by samo o sobě nebylo problémem, ostatně kvůli veselým barvám, roztomilým zvířátkům a šťastným koncům většina z nás na animované snímky kouká, jenže tento příběh o plnění posledního přání je už poměrně obehraný a pracuje s motivy, které už tu byly předtím.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Na animák Vivo jsem na Netflixu narazil čistou náhodou, ale už po úvodním hudebním čísle jsem měl s kým mám to dočinění. O hudební čísla se totiž opět postaral Lin-Manuel Miranda, který v poslední době jede jako motorová pila. Animovaná stránka je fajn, ale nijak nepřekvapila. Humor je místy povedený a i díky tomu snímek slušně odsýpá. Solidní záležitost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Vivo je vystavěný na staré lovestory a příběh je to docela jímavý, jenže strašně tlačí na pilu a city diváka..je to prostě zbytečně moc. Animace je za mě průměrná a v Českém znění zní všechny písně, jako totální odrhovačky. Malá hrdinka s Vivem nějaké humorné scény vyjedou, ale za mě to není více než průměrná záležitost.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Původně animák Vivo v roce 2010 nabídl Lin-Manuel Miranda DreamWorks Animation, studio ovšem projekt v roce 2015 zrušilo. Vivo se ovšem dočkal v roce 2016 nového života u Sony Pictures Animation, nakonec byl ovšem v době pandemie prodán Netflixu, kde se po více než dekádě konečně dočkává svého uvedení. Stálo ovšem ono čekání za to? Dle očekávání má Vivo povedenou hudbu Lina-Manuela Mirandy. Animace je poměrně slušná, rozhodně ovšem nejde o strop animované tvorby. Trošku slabší je to s příběhem, který ve finále není kdovíjak světoborný a zamrzí to i díky solidnímu úvodu, který skutečně lákal na příběhově velmi zajímavý animák. A právě s tím příběhem to ve finiši dvakrát slavné není. Samotný film rozhodně přichází se zajímavým prostředím, které by mohlo skvěle fungovat v o poznání lepším animovaném filmu. Jednotlivé stěžejní postavy mají nápaditý design (ty vedlejší zas tak moc ne) a i hlasové výkony samotného Lina-Manuela Mirandy, Zoe Saldany, Michaela Rookera či Bryana Tyree Henryho jsou velmi slušné. Skutečně zamrzí, že po velmi slušném úvodu se Vivo vydá do tak trochu méně zajímavé podoby. Přesně do té podoby, která bude bavit dětského diváka a případně vyloženě neurazí jako podívaná pro celou rodinu, šlo z toho ovšem určitě vytřepat o něco víc, přesně něco víc, co by nejspíš dokázal takový Pixar. Úvod až příliš našponuje očekávání k něčemu, co nedorazí a místo toho vlastně skutečně dorazí jen standardní neurážející animák, který má alespoň ty povedené písně od Mirandy. Ani ty ovšem z Viva výjimečnou podívanou neudělají. Medvídek kynažu Vivo je sympatická postavička, která je hlavním hrdinou fajn neurážejícího animáku s bravurní hudbou, pěkným vizuálem a fajn hlasovými výkony, samotná zápletka ovšem ve finále dvakrát zajímavá není a po krátkém úvodu se ukáže, že jde vlastně o skutečně jednoduchý animák. Pro menší diváky se ovšem nespíš jedná o naprosto vděčnou podívanou......

Dodatečné informace

Původní název:
Vivo (více)
  • USA Vivo
Premiéra v ČR:
6. 8. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Čeština:
Vivo je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch