Tiché doteky

53%
Tiché doteky

Mia začíná pracovat v zahraničí jako au-pair pro rodinu z vyšší vrstvy. Musí se starat nejen o honosný dům ve vilové čtvrti, ale především o desetiletého Sebastiana. Již první setkání však naznačí, že od ní bude očekáváno mnohem více. Postupně se ukazuje, že nová rodina vyznává řadu striktních pravidel včetně radikálního přístupu k výchově chlapce. Porušení nastoleného pořádku znamená potupnou cestu zpět domů. Mia nechce zklamat jejich důvěru, přijít o nově navázaný vztah se Sebastianem, ani se předčasně vracet. Skrze systematickou manipulaci však začne popírat své dřívější hodnoty. Podaří se dospívající dívce vymanit z náruče fanatické komunity, navíc daleko od domova a svých běžných starostí? Celovečerní debut režiséra Michala Hogenauera vznikl mimo Českou republiku, byl natočen se zahraničním štábem a s mezinárodním hereckým obsazením. Zároveň je také prvním filmem představujícím Elišku Křenkovou v hlavní roli. (Aerofilms)




Recenze: Tiché doteky

Kinobox.cz
40%

Jsem si ale celkem jist, že kdyby stejný námět zpracovali například tvůrci Domestika (s jejich vizuálním talentem a sound designem), mohl být výsledek výrazně působivější. Mladý Michal Hogenauer v sobě má jistý tvůrčí příslib, ale zatím nebyl realizován.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Příběh jedné české dívky zatažené do praktik sekty.. Příběh nese prvky skandinávského filmu, ale je tak nějak bez výrazu.. prostě nemá šťávu... šeď, deprese a nuda.. šeď a deprese může být také dobře ztvárněna, když nechybí napětí a skvělý příběh, zde se tak nestalo.. Už nikdy bych vidět nemusel.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 282 bodů
8
Princip zážitku byl pro mě podobný jako u některých Dolanových filmů - hrne se na mě obrovské množství energie a přepjatosti (byť ve formě excesivní čistoty - neříkám, chraň bůh, že se to Dolanovi podobá stylem) a já vlastně vůbec netuším, jak s nimi naložit. Mělo to být strašidelné? Mělo to být legrační? Bere se to vážně? Nebo se u toho tvůrci sami smáli? Tiché doteky můžou být zajímavým předmětem diskuze o autorském záměru - protože vůbec netuším, co po mně Hogenauer chce. Ale rozhodně mě to bavilo vstřebávat každým okamžikem. Plus jsem byl okamžitě prodaný kameře a obecně postprodukci. Jednak ta podivná umělost předměstí (nevím o filmu ze současnosti, který by s tím pracoval tak dobře), a pak ty barvy... Obvykle tuhle paletu nemusím - mám rád, když je v obraze černá černá a bílá bílá, ne když je všechno odstín šedivé, ale tady se s tím prostě pracovalo tak dobře! Zkrátka film jiný, než chci, a vlastně ani pořádně nevím jaký - jen vím, že ho chci vidět znova. 85 %
Foltest
Foltest
1 304 bodů
0
Hloupé a nesmírně utahané. Po dvaceti minutách téměř nulového děje jsem se začal nudit. Taktéž jsem v tom nějak nedokázal nikde najít prvky hororu.

Dodatečné informace

Původní název:
Tiché doteky (více)
  • Nizozemí Tiché doteky
  • Nizozemí Certain Kind of Silence
Premiéra v ČR:
3. 10. 2019
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Nizozemí, Česká republika, Lotyšsko
Přístupnost:
15+

Podobné