Dva mezci pro sestru Sáru

69%
Dva mezci pro sestru Sáru
Hogan zachrání ženu před třemi muži, kteří ji chtějí znásilnit, a s překvapením zjistí, že jde o jeptišku. Sestra Sára, kterou pronásledují francouzští okupanti Mexika, jede za stoupenci prezidenta Juareze. I Hogan má spadeno na Francouze, ovšem posádku jedné pevnosti chce zneškodnit jen proto, že za ni dostane polovinu francouzského pokladu. Od jisté doby totiž pracuje výhradně pro peníze. Mexickou pustinou tedy putuje podivná dvojice, desperado a jeptiška



Pete69
Pete69
29 761 bodů
6.5
Nebýt tam ikona westernů Clint Eastwood, tak by tento western nestál za moc. Není to žádná pecka a scénář je trošku naivní, ale Clint z toho dokázal vykřesat maximum a opět jsem mu věřil každou scénu. Shirley MacLaine se sice snažila, ale háv jeptišky jí moc neslušel. Scénář je průměrný, žádná velká filmařina to není, ale je to humorný a dostatečně drsňácký western - 65%.
avenis
avenis
8 067 bodů
7
Docela zábavné spojení Shirley a Clinta. Sice žádná bomba film, ale slušná zábava. Shirley MacLaine mě vždycky baví. Má totiž šmrnc. Jenom ty černočerné nalepené řasy trochu bijí do očí. Ostatně sama herečka je prý považovala za přehnané. (23.8.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Dva mezci pro sestru Sáru (více)
  • Mexiko Dva mezci pro sestru Sáru
  • Mexiko Dva muly pre sestru Sáru
Země původu:
Mexiko, USA
Rozpočet:
2,5 mil. USD
Tržby:
5,05 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění