Ducháček to zařídí

83%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Vlastu Buriana jako herce nemám moc rád. Přijde mi příliš uřvaný,ale zde to vše dokázal ukočírovat a Ducháček je tak pro mne jeden z jeho nejlepších filmů. Nechybí zde totiž kvalitní inteligentní humor a dobře napsané dialogy. To vše dělá z tohoto filmu výbornou podívanou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Jak už jsem jednou řekl, filomy s Vlastou Burianem porstě nevyhledávám a U pokladny stál není výjimkou. Viděl jsem jednou, film mě neurazil, byl jsem rád, že skočil a podruhé to vidět nemusím. Upištěnost pana Buriana prostě nemám rád a je to jen můj osobní problém.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
V čem tento film ovšem přetrvává není ani tak hodnota historická, jako řemeslná a nutno dodat jedním dechem, že profesionální. Režie Karla Lamače dokazuje jak skvěle ovládl komediální timing a naprosto neuvěřitelné scénky s Burianem, kdy ukazuje na bůžka se slovy:,,To není milostivá paní? Je, že jo?“ Společně před tím natočili další skvělou komedii Nezlobte dědečka.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Burian je bůh a Ducháček je jeho velkým hereckým koncertem. Všechny dialogy jsou mu ušité přesně na míru a on je na oplátku podává s takovým zanícením, že ani po desáté projekci neztrácí své kouzlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
A zařídil to perfektně. Dokonalá komedie s dokonalým Burianem.
  • Vlasta Burian
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Perfektní Burian, skvělé hlášky a chytrý scénář, který stále dokazuje, že české filmy měli titul zlaté klasiky, která i po těch letech stále dokáže pobavit i potěšit spoustu lidí.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
6.5
Brilantně natočená komedie, lehce stravitelná, pobaví a rozesměje. Ačkoli je to přesný opak komedií Woodyho Allena, neznamená to, že by byla hloupá. Technicky dokonalé a jednoduché zároveň. Během Protektorátu se točily skvělé filmy, aniž by obsahovaly politiku nebo nějaký urputný problém, jak je zvykem ustavičně poučovat diváka v dnešní době.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
J. Zmok: Já jsem Zmok. Ducháček: A kvůli tomu jdete k advokátovi? J. Zmok: Josef Zmok. Ducháček: Tak kdo zmok? Vy jste zmok, Josef Zmok? Vtipných hlášek je zde jak naseto. Ovšem ti jiní herci, kteří zde hrají, jsou "zapomenutelní." Včetně slavné Adiny Mandlové. Jedině Václav Trégl v malé roličce rozvádějícího se Jana Rabase tak jako vždy vyniká. Rok 1938 byl pro něho velice plodný. V tomto roce se objevil ještě v třinácti dalších filmech.
jirka26
6 288 bodů
7.5
Vlasta Burian a jeho další komediální kreace.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Impozantní Vlasta Burian ve skvělé komedii...