Drak přichází

74%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Bruce Lee je legenda a jako člověka si ho ohromně vážím. Jeho snímky mám všechny velmi rád a to i přes jejich pochybnou kvalitu. Ony ty filmy mají totiž vesměs jedno společné a to výbornou bojovou choreografii a velmi hloupé příběhy s průměrnými herci. Cesta draka je mým nejoblíbenějším filmem kde ztvárnil Bruce hlavní roli. Příběh je opět "crazy",ale Bruce je skvěly a v životní formě. Choreografie je nasnímaná dobře a Bruce "piští" jako o život. Klasika!
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Filmy Bruce Lee jsem nikdy příliš nehltal, ale dnes už jsou vítanou klasikou a neztrácí na lesku. Uvítal bych více soubojů, které mohli tvůrci zakomponovat například do turnaje, jak tomu bylo u Krvavého sportu. Příběh je veskrze průměrný, ale na film se dobře dívá.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Rád bych tam nechal i tu čtvrtou, ale takhle po letech už Enter the Dragon ani zdaleka nebyl tou peckou, za jakou jsem ho vždycky měl. Hlavně celá první !hodina! docela dost nudí a pořádně se to rozjede až v závěrečné půlhoďce, ve které se dá najít dost legendárních scén (nunčaky, zrcadlová místnost).
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Příběh stojí za starou bačkoru, ale všechno je to tak stylově a zručně zabalené, že mi to bylo docela jedno. Hlavně že Bruce Lee byl očividně ve formě a celý snímek je jeho neutuchající exhibicí. Já jsem se tedy nikdy v takovýchto filmech nevyžíval a znovu bych si to asi nepustil, ale na to jedno zhlédnutí jsem se vůbec nenudil.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Trošku se zapomíná, kdo to byl Bruce Lee a nevěřím, že dnešní generace dohlédne dále než za Jackieho Chana.. Nicméně tenhle herec vlastním jménem Lee Jun Fan (doufám, že bylo jasné že to cool jméno si Bruce přidal sám, i když teda jde o rodilého Američana). Jde o moje první setkání s Brucem na filmovém plátně a já si ho užil.. V obrovské formě Bruce dobývá Hollywood a co je na tom nejlepší on byl vážně takhle dobrej a zpětně vám všichni jeho kolegové říkají jaká herecká bestie se skrývala za tím jeho krátkým jménem. Podle některých ideál muže, který dokázal sto procent sebe předat do každého bojového pohybu... A není tak žádným překvapením, že jeho kousky jsou naprostým trademarkem kung-fu filmů i o 50 let později.. Jednoduché téma bojového turnaje, který je sice na pozadí vyústěním jednoho do minulosti sahajícího střetu, ale ve výsledku soubojová nálož připomínající třeba kultovní Mortal Kombat.. Opravdu veškeré bojové scény jsou lahodné na oko a pořád přicházejí s něčím novým a zkrátka Bruce Lee, který měl veškerou akci navíc na starost dodal pokaždé to nejlepší co šlo. Někdy lehce odlehčenější poskoky a výkřiky právě třeba z jeho úst působí trošku úsměvně, ale tohle k podobným žánrovkám patří.. Drak přichází sice občas zapomíná na gradaci, ale současně se dost snaží, aby napojil velkolepé bojové scény s příběhem.. Ve velkém se objevují další hvězdy plátna "martial art", z nichž dost z nich jsou zapamatovatelní (mašina Bolo Yeung, nebo exotický Jim Kelly).. Jde o dosti americký pokus o podobně laděný film, který se s klidem dokáže měřit s staršími bondovkami a možná, že Bruce Lee si tady právě po herecké stránce užil zdaleka nejvíce.. Poctivá a funkční ukázka jedné herecké etapy. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Z minima maximum. Tyhle Expendables své doby, kde se před kamerou sešlo dostatek lidí, co jim to aspoň trochu kopalo, aby si prostě dali přes hubu. Mohlo by se říct, že to je málo, ale to by u těch bitek člověk nesměl zadržovat dech při každé zpomalovačce.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Skvělý karate film.Zde zazářil herec Bruce Lee.Jsou zde výborné souboje.
martin2560
martin2560
426 bodů
6
Klasická BruceLeeovka.Plná jeho osobitého stylu boje.Jako malý jsme na tomhle ujížděli.Kazdy chtěl být jako Bruce Lee a každý měl doma aspoň jednu videokazetu s jeho filmem.Dnes už jen nostalgie.