Výjimeční

76%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
I když se jedná o zajímavý film na vážné a složité téma, Nedotknutelní od stejných tvůrců je pro mě o třídu lepší. Chemie, která v Nedotknutelných fungovala mezi hlavními hrdiny zde chybí. Toto je mírně utahaný snímek, který se cíleně zaměřuje na city diváka a je na silné téma. Film jako takový ale nemá nic navíc, chybí mu náboj a mě osobně se bohužel příliš nedotkl.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Mám dilema. Mám věřit místním hodnotitelům a pisálkům, nebo si příště hned vykompenzovat, že film nad 70% je průměrná korektní sračka, kterou vysral Dežo do kontejneru před čínskou reštikou. Nevím proč, ale více mi přišlo zajímavější sledovat křečka na kolečku, než totok..
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Bruno a Malik jsou výjimeční stejně jako jsou výjimeční jejich svěřenci. Bruno s Malikem totiž neřeší, zda mají příslušná povolení a kvalifikovaný personál, ale zcela se věnují svým svěřencům. Autistům, které nikde nechtějí a doma nezvládají. Nejsou to totiž ti zábavní autisté typu Rain Mana, ale jsou mezi nimi ti, kteří nemluví, ubližují sobě nebo jiným, mají záchvaty. A pak na ně přijde kontrola, která jim vyčítá všechny formální nedostatky. Obrana je jednoduchá: proč, když děláme všechno, má na seznamu 50 dalších žádostí, kterým nemůžeme vyhovět, proč nám každý den volají, zda bychom nepřijali někoho dalšího? Tempo je sice trochu mdlé a film trpí až velkou doslovností s mírným tahem na uspání, ale zaobírá se tématem, u kterého nelze usnout.
aquiver
aquiver
2 105 bodů
6
Tento žánr s oblibou vyhledávám a též empaticky souzním s lidmi, kteří trpí nějakou nemocí, hned několik takových filmů mám mezi svými oblíbenými, ovšem musím konstatovat, že Výjimeční nejsou ničím výjimeční a síla lidskosti mě tedy v tomto případě nechala poněkud lhostejným. Může za to absence jakkoli zajímavého příběhu, v druhé řadě je to přeci jen příliš sluníčkový film, jehož absence slz v mých očích potápí film do hlubiny průměru...
mondak
719 bodů
9.5
Když jsem šel do kina na tento film, moc jsem nevěřil, že by to mohlo být alespoň shlédnutelné!? Po pár minutách se z toho začal klubat hodně zajímavý děj a musím říci, že mě tento snímek fascinoval!! Další z filmů podle skutečné události, co je natočené maximálně věrohodně...více takových filmů :)
Tadeáš 78
3 bodů
8
myslím si ze je to dobry film