Stáhni a zemřeš

50%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Celkem originální nápad, ale je to natočeno nudně, táhne se to, nudí, nic moc smrti, slabší dvě hvězdy, naštěstí to není dlouhé.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Tajemná aplikace, která vám ochotně sdělí, kolik vám zbývá čas do vaší smrti. Už od dob Samary a Nezvratného osudu, jsem viděl dost otřepaných variant a mutací těchto dnes hororových klasik. A bez mého překvapení, ani jedna nedosahovala hodnocení nad 30%. Démoni se v dnešních hororech serou snad do každého hororu. Od prokletých domů, zasílání kleteb nebo čmárání krvavýho pentagramu po zdech. Tvůrci musí přicházet pořád a pořád s novými nápady. Ty čurácský týnedžry stejně pořád čumí do těch "ajphounů a fejsbuků", takže hlavně jich to nejvíc osloví a pobaví. A ty další čuráci ve filmu jsou taky pořád na smartphounech nalepený jako mouchy, tak je jasné, že kromě malweru dostanou i přesný odpočet svý smrti, které by ti blbý a mladý košťata, promrdali nějakým tím pikem a Jägermaisterem. A nikdo si nebude číst podmínky používání a licenční smlouvy, tak to bezmyšlenkovitě odsouhlasí a je to tam! Slashorové orgie můžou započat. Vyvraždovačka týnedžrů může nekoho bavit, ale pro mě je to jen další průtrž stračen v těch největších hororových klišé, v tupých náhod s ohraným a trapným vymítačem démona a tlustým prodavačem IT elektroniky. Pár těch sexy kostí s černochama - milencema, nemusí uškodit. Ale zase na druhou stranu, nesralo mě to tolik, jako třeba nedávný výplach - Vadí, nevadí? Je to v podstatě to samé, kletbu máš s obojích stran, ať už šlo o kletbu s blbé dětské prokleté hry nebo prokleté aplikácie.
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Nemá smysl si něco nalhávat - za mé rozhořčení si můžu pouze já sám, protože - ruku na srdce - co se taky dá čekat od filmu, kde je v hlavní roli zabijácká apka? Tohle byla sračka ještě předtím, než se to začalo natáčet. Buď stárnu, nebo se mi prostě jen nelíbí ten směr, jakým se celý tenhle žánr ubírá. Kurva, jak mě chybí starý časy se spoustou béček, ve kterých bylo stavěno na nápadu a atmosféře. Béčka, u kterých člověk dokázal vypnout, a nebyl celou dobu masírován trapnou snahou být cool a in. Tohle není nic jiného než píčovina, ale hezky úhledně zabalena pro náctileté teens, kteří poslouchají Biebera a natáčejí na Tik-Tok. Druhý den ve škole si můžou ukazovat telefony a lákat spolužačky na domácí promítání. Já nejsem starej a vy smradi kurva vypadněte z mýho trávníku!
winetach
winetach
1 927 bodů
0
Prosím, túto appku si neinštalujte, obsahuje fatálny error.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
6.5
Příjemně mě překvapilo, že se člověk nad některými motivy může opravdu i trochu zamyslet - i když je otázka, jestli to bylo záměrem tvůrců. Ona totiž celá propagace stojí na tom, že si stáhnete appku, a pak možná zemřete. Na tom stojí i většina žárových klišé. Například ta holka, která vlastně vůbec nechtěla aplikaci stahovat, ale dala na radu kamarádů, a kvůli tomu "na první pohled" zemřela. V jiných hororech - "Je prostě pitomá a neměla to dělat! Takže si to vlastně zaslouží!" Jenže je tady celkem funkční myšlenka toho, že aplikace vlastně jen říká pravdu a nikoho vlastně nechtěla zabíjet - tedy ve své podstatě ani nebyla zlou. Takže tím padá celý koncept chudáků, kteří zemřeli proto, že si jen něco naivně stáhli a nebrali to vážně. Takže k mému vlastnímu překvapení z toho nakonec nenápadně vykukuje i nějaká ta polemika nad tím, jestli je rozumné, chtít znát čas své vlastní smrti... Je to koncept dost podobný Nezvratnému osudu, ale až na pravidelné nesmysly se dá brát mytologicky aspoň trochu vážně. Jako horor je Countdown spíše podprůměrným, ale nakonec mě to kvůli celkové myšlence docela i bavilo.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
7
Podle mě dobře využitý námět dnešní moderní doby. Poukázání na problematiku řetězových reakcí na internetu a faktu, že jsou lidé zkrátka stádo ovcí. Film se podle mě nedá ani srovnat s hororem Odebrat z přátel, který vyšel před několika lety a také byl na motivy aplikace, tehdy byl ale v hlavní roli skype. Mě film zaujal a zanechal ve mně zvláštní pocity, přesně jaké by horor zanechat měl. I přesto, že ne vše bylo dokonalé, tak se to pro mě stává jedním z nejlepších hororů tohoto roku.
Panda123
Panda123
262 bodů
10
Kde se dá sehnat zdarma s dabingem?
paly
paly
238 bodů
7.5
Celkom dobrý film, má dobrý námet ale koniec filmu nevyužil svoj potenciál.
Kloudy
Kloudy
206 bodů
4
Tento film mě velice zklamal snad ve všech ohledech. Před vydáním mě tento snímek velmi zaujal, jelikož rozhodně měl co nabídnout. Bohužel se z něj vyklubal pouze další "hororový" film dnešní doby. Neboli film u kterého už ve čtvrtce snímku víte jak to cca dopadne a lekne se či aspoň pociťuje strach snad jenom desetileté dítě. Příběh nebyl nijak jedinečný. Místy mi to dokonce připomínalo Nezvratný osud a musím připustit, že dokonce i ten mě aspoň bavil. Hlavní postavy mi nepřišli nijak zajímavé, natož abych se o ně nějak strachovala. Ale co bylo snad nejhorší na tomto filmu, byl humor. Možná je to mnou, ale už mě přestává bavit ten trapný americký humor, který ve většině případu se ani nehodí k dané chvíli, či dokonce filmu. Kde jsou ty doby, kdy jsem se i u hororu bála?
Bajocko
Bajocko
84 bodů
5
Další průměrný horor. Na druhou stranu zda panuje poměrně strašidelná atmosféra a občasně lekačky nejsou přehnaně časté a docela děsivé. Finální souboj na druhé straně mi moc zajímavý nepřišel a rozhodně mě nijak nezaujal. Otevřený konec nám ukazuje, že pravděpodobně se dočkáme i dvojky, tak jsem již teď zvědav, jestli se s ním poperou o něco líp.
  • lekačky
  • atmosféra
  • závěr