Dokonalý svět

79%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Tenhle film mám prostě rád, i když souznění trestance a malého chlapce, kterého unese, zní naivně. Chemie mezi Kevinem Costnerem a malým chlapcem funguje dokonale a Kevinovi jeho otcovské sklony dokonale věřím. Vše zpovzdálí diriguje Clint Eastwood. Krásný dobrodružný kriminální příběh s kapkou slzy nakonec.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Slzičky tečou, tečou a tečou. Eastwood umí tyhle emoce svým minimalistickým dramatem vzbudit a já mu to často žeru i s navijákem.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Velmi povedený film, díky kterému jsem vzal na milost Kevina Costnera. Přiznám se, že v době mého teenagerovského věku mě neskutečně štval díky filmům Tanec s vlky, Osobní strážce a Robin Hood a hlavně nekritickému obdivu novinářů vůči jeho osobě. Dokonalý svět byl první film, kdy dostal jako herec přes prsty a přiznám se, že z toho důvodu jsem ten film chtěl vidět. A bylo to. Costner v tomto filmu podle mého tehdejšího soudu, který se nezměnil ani po letech skutečně hrál. Eastwood tento film natočil velmi dobře a je mi docela záhadou, že je třeba ve stínu Tajemné řeky, která je podle mého soudu o chlup horší film, než toto. Dobrý velký a smutný příběh.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
A Perfect Word je přesně tým filmem, u kterého se budete tetelit blahem, pokud vám nevadí Road movie žánr. Eastwood tříská z Costnera i sebe maximum a dialogově má pevný postoj vůči různým klišé. Jen možná vidím problém v délce, 132 minut je na takovýto film opravdu dost a přestože to na celku není znát, pár scén by nebylo od věci trochu osekat. Naštěstí Eastwood ale drží tempo pořád, tudíž je příležitost na nudu takřka mizivá.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Clint Eastwood si tímhle filmem u mě zase šplhnul a svěřit hlavní roli Kevinu Costnerovi byl dobrý tah, protože ta dvojakost sympaťáka a zároveň nevyrovnaného jedince a vraha bez lítosti u něj opravdu funguje. V tomhle filmu není nic jen černé a nebo jen bílé, ale vše má odstíny obojího jako v tom našem "dokonalém světě". Opravdu silný zážitek.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Nádherné drama s výborným Costnerem v roli uprchlého vězně. Také T.J. Lowther v roli malého Phillipa Perryho podal skvělý výkon. Byl to pro mne skutečně silný zážitek! Zajímavý scénář, kamera Jacka N. Greena, i hudba Lennie Niehause. Myslím, že je to jeden z nejlepších filmů Clinta Eastwooda (ostatně Red Garnet v jeho podání vyšel rovněž na jedničku!) a jedna z nejlepších rolí Kevina Costnera.
kedl
kedl
6 380 bodů
9
V tomhle filmu musíte Costnerovi věřit úplně všechno...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Skvělí film mistra Clinta eastwooda s vynikajícím hodným padouchem Kevinem Costnerem. Stockholmským syndromeme musel trpět každý divák tohohle Dokonalého filmu.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Dokonale napsané,dokonale zrežírované,dokonale zahrané.Poklona pro Clinta Eastwooda z kterého vyzařuje obrovská filmová dokonalost.Kolosální drama,která ukazuje všechnu krásu filmu a možnost vyjádření lidských osudů a emocí.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Melancholická road movie z texaských šedesátých let o zvláštním a nesourodém přátelství mezi uprchlým trestancem a malým klukem, který se únosu až tolik nebrání. Další z řady filmových útěků z vězení, který klapne, další z řady netradičních přátelství, která si dokážeme oblíbit. Jenže z vězení pláchli dva, přičemž jeden je agresivní trouba a antipatie mezi nimi brzy propuknou naplno. To už ale má posádka auta v patách i policejního náčelníka a jeho lidi (včetně té, která není pubertální školačka, co náhle vlítla do pánské šatny) a čas strávený na svobodě se krátí. Pro všechny. Malý parťák totiž začíná dohánět vše, co v životě ovlivněném ortodoxními Svědky Jehovovými zameškal. Navrch nikdy nepoznal svého biologického otce. Kevin Costner bortí tehdejší škatulky, že se narodil pro jednoznačně kladné role. Dvojnásobný vrah mu sedí, cigára, chlast a bouchačka taky, přesto mu držíme palce. Clint Eastwood je tentokrát herecky dobrovolně na druhé koleji, coby šéf za kamerou volí pomalé tempo, klidné momenty, úsporné herecké projevy, žádné zběsilé přestřelky. Je to chlapský film, kde jsou dámy poněkud pasivní a nedůležité. Přesto je to i přes zvolené tempo ve výsledku atraktivní látka, vedená zkušeným matadorem. A líbí se i víc než dvacet let poté.