Dobytí planety opic

51%
Dobytí planety opic
Plakát traileru

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Čtvrtá část vědeckofantastické ságy o střetnutí lidí s inteligentními opicemi přímo navazuje na události předchozí části, Útěku z Planety opic. Hlavní postavou snímku je Caesar, syn Cornelia a Ziry, kteří zahynuli v tragickém střetnutí s lidmi. Ze štvance Caesara, jediného skutečně inteligentního opičáka na Zemi, se vinou lidské nenávisti, brutality a nadřazeného pohrdání, stává vůdčí postava rozsáhlé vzpoury, která otřese základy lidské civilizace.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3.5
Dobytí planety opic je jen dalším příšerným pokračováním opičí série, které nabízí opravdu příšerný děj sepsaný snad jen za účelem rychlého zisku. Masky opic jsou opět výsměchem této série a herci se očividně ani nesnažili podat slušný výkon. Celé je to otřesné a hlavně nepotřebné.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Dobytá planety opic je v řadě jistě najslabším pokračováním. Logicky to navazuje správně a má to logiku. chybí však atmosféra, trošku více akce a je to prostě nuda a šeď. Masky stále stejné, některé věci už ani nemají logiku a ve filmu je spousta chyb stran scénáře. Tento díl mě vyloženě nebavil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
7
Snímek je čtvrtým pokračováním prequelu pojednávající dějství, co se vlastně na Zemi stalo, než ztroskotala skupina astronautů původně v domnění, že se ocitli na neznámé nehostinné planetě. A tak se dozvíme hlavní zlom osudu lidstva a tím je vzbouření opic proti lidem. Dnes se jedná o velice silný počin, poněvadž v jádru věci celé dějství poukazuje na silnou nenávist a xenofobii. Primáti mají velký intelekt, čímž se ukázaly býti velice prospěšnými v daných zájmech člověka, ale když náhle předčili očekávání, stali se hrozbou a v zájmu věci byli ponižovaní a zotročovaní. Ponurý aspekt despotické vlády z nich vytváří otroky, které vykořisťuje, bije a naprosto jimi pohrdá. Ano, s rasovými nepokoji to má hodně společné a můžeme si vybrat. Buď černochy v Americe nebo Židy v Evropě. Nakonec, černá uniforma policistů nápadně se podobající uniformě gestapa asi nebude náhodná. Pro někoho hrůzná utopie, ale v jádru věci to má svůj potenciál. Represivně je prezentován svět, ve kterém má policie a armáda absolutní moc. Prezentovaná nenávist k někomu odlišnému je tu skutečně ohromná, takže není divu, že tu značně skomírá alespoň nějaké emocionální pojetí. Snímek měl velice malý rozpočet, což je hlavně po vizuální stránce znát. Co se týče výpravy, spíše jako by to bylo původně točené přímo pro televizi. Ale kupodivu, i takovýto minimalismus dokáže vytvořit dojem skvělé atmosféry. Snímek je již značně ohlodán zubem času a tak je potřeba na dílo shlížet okem shovívavým. Daná myšlenka je totiž nadčasová a neměla by se brát na lehkou váhu.


Dodatečné informace

Původní název:
Conquest of the Planet of the Apes (více)
  • USA Dobytí planety opic
  • USA Conquest of the Planet of the Apes
  • USA Dobytie Planéty opíc
Země původu:
USA
Rozpočet:
1,7 mil. USD
Tržby:
9,7 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dobytí planety opic


Powered byJustWatch