Dobrý voják Švejk

83%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Budu v tomto národě výjimkou,ale já nikdy neměl Švejka rád. To platí jak pro knihu (kterou jsem četl)tak pro filmové zpracování. Nesedí mi totiž styl humoru jaký Jaroslav Hašek použil. Založit vše na idiotismu hlavní postavy,která to ve výsledku neumí ani správně prodat nebyl dle mého povedený tah. Bohužel se u této komedie nedokážu pobavit.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Švejk je moje srdcovka. Nemyslím si, že jsem národ Švejků, protože to bychom nebyli tam, kde jsme. Švejka beru jako totálního magora, který trošku švejkuje, trošku je to holt blb :) Tento film mám spojený s vánocemi stejně jako třeba klasické pohádky a nikdy si ho nenechám ujít, mám-li možnost se dívat. Rudolf Hrušinský je v tomoto filmu opět geniální. Druhý díl se mi líbí o něco více.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Nekonečná oslava českého buranství. Pár situačních gagů, jinak nic.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Legendární klasika, kterou si nenechám ujít během Velikonoc, kdy tyto filmy o Švejkovi opakují. Plné brutálních hlášek, skvěle zahrané a Rudolf Hrušínský, který mě prostě baví. Vždy se těším na Miloše Kopeckého jako feldkuráta Katze, který je geniální.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Těžko říct, zda byl Švejk génius, či idiot, nebo obojí, ale příběh o něm to byl pěkný, vtipný a nadčasový. Jen málo která postava dokázala rozhazovat moudra, trousit hlášky a být přijímána, i když je její chování nepřípustné. Plně pochopím lidi, kteří Švejka nemusí a chápu i ty, kteří ho zbožňují, protože věřte či ne, obě strany mají pravdu. V tomhle byl a je Švejk unikát.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Všechny postavy jsou díky režiséru Karlu Steklému výborné, ale domnívám se, že Rudolf Hrušínský je nejlepším představitelem Švejka a že jde o jeho vůbec největší roli. Rudolf Hrušínský od samého začátku chrlí jednu dobrou hlášku za druhou a já jsem velice ráda, že tento film (a pak ještě "Poslušně hlásím" jako druhý díl z roku 1957) vznikl, protože v cizině znají z našich literátů především Čapka a Haška, každý není čtenář a aby Čech neznal Švejka?! To snad by ani nebylo možné!!! Perfektní práci zde odvedli také maskéři. Podařilo se jim vtisknout Haškovým postavičkám stejnou podobu, jakou jim udělil malíř Josef Lada v původních knižních ilustracích. To je něco neskutečného! Klobouk dolů!!!
jirka26
6 288 bodů
8
Huršincký ve své asi nejznámější roli.
kawa
3 388 bodů
9.5
Výborný film s výbornými hereckými výkony. Nejlepší zpracování Haškova slavného románu, včetně pokračování ve filmu Poslušně hlásím. Výborný Švejk Hrušínského a výborný Miloš Kopecký v roli feldkuráta Katze. I barevný film výsledku velmi pomohl, a postavy a především nosy až ladovsky prodloužené zvýrazňují výtvarnou stránku.
pantak
pantak
3 367 bodů
9.5
Forever!
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Mohu z bezpečím říci, že idiotismus Švejka je neuvěřitelně vtipný a nezapomenutelný. Ztvárnění Rudolfa Hrušinského jest nejlepší na světě... Mohu tedy říci, že toto je nejlepší komedie od roku 1900 až do roku 1960!