Dobrodružství rabína Jákoba

75%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Dobrodružství rabína Jákoba je další z výtečných komedií s mým oblíbencem De Funésem v hlavní roli. Mám rád tyhle francouzské filmy plné zvratů a následných zmatků kde pravá ruka neví co dělá levá. No a v tomto snímku se toho opět dočkáme naplno. Jedinou věc,která mi kazila dojem byl dabing pana Krampola.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Luis de Funés a František Filipovský, to je prostě v uších českého diváka spojená nádoba a ač se Jiří Krampol snažil sebevíc, nedokázal jsem ten jiný dabing přejít. Jinak se jedná o klasicky výbornou bláznovou komedii přesně dle stylu Luis de Funého.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Další snímek, kde exceluje Louis de Funès, je po hodně delší době zase tak trochu gangsterka. Dokonce se tu i zastřílí. Poslední takový žánrový snímek byl ´Smolař´. Tam Funès ve své roli proháněl Bourvila. Nyní je proháněn on a jako vždy je to legrace. Bohužel to jen kazí dabing. František Filipovský tento snímek nikdy nenadaboval a tak tu místo něj slyšíme Jiřího Krampola. Příběh plný zmatků, záměn, honiček a živelností. Funès jako obvykle hraje bohatého pana továrníka tentokráte firmy na výrobu žvíkaček. A i tento fakt byl náležitě velmi dobře využit. Jak je z názvu patrné, půjde tu o židovskou komunitu, ale tam se děj přenese až v druhé polovině příběhu. Snímek má švih, atmosféru své doby a očekávanou zábavnost.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Ačkoliv Rabín Jákob byl kritiky i diváky velmi oceňovaný, moje hodnocení je spíše rozpačité. Možná je to tím, že jsem to neviděla jako malá. Tehdy mi všechny filmy s Funèsem připadaly strašně srandovní... a mám je ráda dodnes. Rabín mezi ně nepatří. Netvrdím, že to není sranda, ale snad i díky dabingu, který se už nemohl realizovat s Filipovským, to prostě není ono... Nicméně zelená žvýkací hmota, to je fór. Obdiv Funèsovi za tu nerozmazlenost...A jeho židovský taneček taky stojí za shlédnutí. :) A ta projížďka na kufrech. :) :) No, ono to vlastně není tak špatné. (26.8.2021)
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7.5
Další nesmrtelná komedie.