Dobrodružství Poseidonu

77%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Velmi dobrý snímek, na svou dobu jistě složitý kousek. Po převrácení lodi si museli tvůrci dát hodně záležet na tom, aby bylo vše "vzhůru nohama". Herci odvedli vesměs skvělé výkony a vše působí dosti realisticky, samozřejmě až na model lodi, na který je občas záběr.. ale prostě je to 50 let starý snímek. Viděl jsem už vícekrát a po pár letech se vždy rád podívám znovu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Žánrová klasika, která u mě už v dětství nastavila takovou laťku a měřítko pro katastrofické snímky. Opravdu výtečná atmosféra, u které jsem hodně často ani nedýchal a zároveň obdivoval odvahu výtečného Gena Hackmana. Málokdy si v tv tenhle kousek nechám ujít. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Dobrodružství Poseidonu je katastrofický snímek z období zlaté éry tohoto žánru, kdy to ještě nebylo takové klišé jako dnes a hrdinství a obětavost bylo v Hollywoodu povinnou výbavou ctnostných hrdinů. Film je natočený pěkně postaru a herci trávili celé dny v ledové vodě. Pro mě dobrý film, na který se společně se Skleněným peklem rád podívám znovu.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
Na dnesni dobu film zaujme jen stale dobrymi triky.. Jinak Genovi se to tady ale hrube nepovedlo.. Neveril jsem mu ani slovo a mistama byl az trapnej.. [doporucuji si to pustit v originale].. Chovani postav v danych situacich je nekdy zarazejici a nektere sceny pusobi az smesne svoji naivitou [viz vytahovani se pomoci hadice od hydrantu..nikomu neprislo divny, ze gene to vybehl a pak vsichni museli bejt vytazeni??] :-) Nehlede na to, ze voda postupuje docela pomalu.. Kdyby se v realu prorvala stena lodi behem chvile by to bylo vse pod vodou a ne, ze pred ni vsichni v poklidu utikaji.. :-) A posledni vec.. nevite nekdo kdo byl ten malej kluk.. v originale ma tak ujecenej hlas, ze byste ho hned vyfackovali.. a pak ze clovek nemuze bejt alergickej na lidi.. :-) Verdikt: Stale lepsi nez remake z roku 2006.. ;-)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Stará dobrá klasika, která je na svoji dobu mimořádně dobře zpracovaná a natočená. Pro dobré pocity z tohohle původního snímku se radši ani nebudu koukat na ten nový remake, který by mi mohl zkazit moje nadšení z téhle filmové klasiky.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Na svou dobu dobrý katastrofický film s tehdejší hvězdou Genem Hackmanem.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
VELICE DOBŘE NATOČENÝ KATASTROFICKÝ FILM.
Veronika Rada
Veronika Rada
906 bodů
9
Další skvělý katastrofický film, který má neotřelé téma (tedy na svou dobu). Výborné obsazení, hudba i napětí lepší než v remaku (který se mi moc nelíbí).