Dny zrady

63%
Dny zrady
Plakát traileru
I. Tento velkofilm předkládá podrobný záznam událostí, vedoucí k přijetí osudné, ponižující smlouv. Rozmluvy státních představitelů prý vycházejí ze zachovaných stenografických záznamů. Avšak zdánlivě objektivní pojetí je zcela poplatné ideologickým požadavkům - jedinou silou, která odmítala podřízení nacistickému Německu byli českoslovenští a sovětští komunisté. II. Dopad mnichovských událostí je sledován jak ve vládních kruzích, tak v osudech dělnických rodin a také u vojenských jednotek v příhraničních oblastech. Lid vedený komunistickou stranou se chtěl bránit, ale ničemná buržoazie jej zradila. Postižení vzhledu historických postav je přesvědčivé, stejně jako napodobení způsobu mluvy, v gestech i chůzi, jen jazyková rovina není zcela domyšlena: zatímco Hitler vyřvává německy, francouzští a angličtí diplomaté mluví česky.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Další obludné zaprodání kinematografie režimu. Líbivé davové scény navíc nevyváží spoustu konverzační a vyprázdněné agitky.
siginho
siginho
649 bodů
8
Vávra byl na todle machr...
Major Zeman
Major Zeman
317 bodů
10
Vynikající velkofilm,na který by si dnes nikdo netroufl,nikdo ho nezaplatil a kde hráli vynikající herci a bylo v něm jasně ukázáno,jak nás Anglie a Francie hodili přes palubu kvůli svému strachu a pohodlí.

Dodatečné informace

Původní název:
Dny zrady (více)
  • Československo Dny zrady
Premiéra v ČR:
1. 4. 1973
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo
Čeština:
Dny zrady je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dny zrady


Powered byJustWatch