Divoká planeta

77%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
10
Osobitá animace, ale perfektní sci-fi animovaný film, který mě doslova pohltil. Někdo musel mít pořádnou fantazii. Člověk na planetě, kde je jen pouhým zábavným škůdcem velikosti hmyzu vzhledem k pánům planety. Je však tvorem stále inteligentním a tak se začnou dít věci. Roztodivní tvorové, fauna, vše promyšlené mozkem geniálním a zpracováno rukou skvělou. Jedinečná práce.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Možná výstřední, ale rozhodně zajímavý. Kašlu na to, že se všude omílají věci kolem vzniku a politiky, to je vcelku fuk. Tohle je zajímavý sci-fi snímek, který mě opravdu oslovil a i když je hodně depresivní, tak stojí za vidění. Poklona českým animáčům!
kawa
3 388 bodů
6
Kreslený sci-fi příběh o střetnutí dvou civilzací. Modří obři Dragové po generace terorizovali národ malých lidí. Až mladík - otrok Terr donutil utlačovatele k mírovému soužití. Dílo předního tvůrce francouzského animovaného filmu. Původní výtvarné návrhy proslulého Rolanda Topora tratily v konečné realizaci mnoho ze své drsné provokativnosti. Kuriozita pro ortodoxní vyznyvače žánru. Průměrný kreslený film, který neunesl 100 min. stopáž, a mnoho věcí tak upadlo do šedi. Většina příběhu stojí mezi dětským vyprávěním a opravdovým sci-fi příběhem, s nějakou pointou.
Martrix
Martrix
2 581 bodů
9
Když máte opravdu rozvinutou představivost a k ní dodáte úměrnou porci inteligence a talentu, můžete třeba napsat sci-fi román. A ten pak možná objeví další talentovaní lidé, obohatí ho svou fantazií a natočí film. A třebaže vy sami máte talent jen na louskání buráků i vy poznáte, že koukáte na něco vyjímečneho. A tak to má být. Bohužel se to ale děje velmi zřídka, resp. sci-fi bylo většinou autoritativních režimů považováno za okrajový žánr pro divné lidi. Zvlášť takové, který nelíčilo světlé zítřky (ke kterým se naši budovatelé nezadržitelně blížili za zpěvu Internacionály). Najít tedy z tohoto období opravdu kvalitní sci-fi film nezatížený ideologií a nepokroucený cenzurou, je skoro nemožné. Divoká planeta je velikánská výjimka a byť i tady byly politické tlaky, na výsledku to zase tak moc znát není (jasně, najít tam můžete ledasco, ale netrčí to). Všechno funguje jak má. Kvalitní sci-fi námět obalený velkou hromadou nápadů. Skvělá animace i hudba, která se především v úvodu podílí na tom, že je divák od první minuty lapen. Aspoň já tedy byl. Skoro padesát let staré sci-fi a strčí do kapsy většinu stamilonových blockbusterů poslední dekády.