Dívka v modrém

76%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Standardní komedie své doby, trošku navíc je tam lehce mytický ráz a zprvu tajemná atmosféra. Jedná se o klasickou romantickou komedii s Oldřichem Novým, kterých natočil podobných spousty. Dívka v modrém pro mě patří mezi ty nadprůměrné. Dobré - 60%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Lída Baarová byla opravdu krásná. V tomto filmu její krása zvláště vynikla. Chápu, že se do ní musel doktor Karas v podání Oldřicha Nového zamilovat! Obraz tajemné krásky, staročeština, neustálá obava z upírů, visící ve vzduchu, to všechno dělá z tohoto filmu nesmrtelnou komedii. Zajímalo by mě, jestli Otakara Vávru napadlo, když tento film podle svého scénáře režíroval, že bude zajímat diváky ještě i po osmdesáti letech!!! Miluji píseň z tohoto filmu v podání podmanivého hlasu Oldřicha Nového : "Proč obraz tvůj nedá srdci spát? Proč obraz tvůj bláznivě mám rád? Jediná láska má, dívko v modrém, jsi jen ty, a zase ty, a potom žádná víc! Tisíce žen okolo nás jdou, tisíce hvězd, které zapadnou, nad nimi září mi jen tvůj úsměv mámivý, dívko v modrém, buď mou!"
kawa
3 388 bodů
9
Lída Baarová jako femme fatale. Jedna z nejkrásnějších českých hereček exceluje vedle Oldřicha Nového. Další zdatně sekundují. Nedošínská, Láznička, Paul, Veverka, Ford, Gollová, Šlemrová. Jedna z nejlepších romantických komedií, které byly u nás natočeny. Rukopis Otakary Vávry je jasně čitelný.