Dívka na koštěti

80%
Dívka na koštěti
Dívka na koštětí: ukázka z filmu
Řekněte, komu by se chtělo být tři sta let po škole? Mladé čarodějnici Saxaně rozhodně ne. Využije tedy první příležitosti a uteče z podzemní říše do světa lidí. Ředitel školy za ní sice vyšle starého vysloužilého upíra, aby ji hlídal a přivedl zpět, ale Saxana po návratu nijak netouží. Jedinou její starostí je sehnat babské ucho. Stačí totiž jediný lok odvaru, a povinnost vrátit se zpět mezi pohádkové bytosti už neplatí. Protože však byla Saxana vždycky nepozorná, netuší, že nejde o vývar z opravdového babského ucha, leč o bylinkový vývar z šalvěje přeslenitého, zvaného lidově babské ucho. Saxanin pobyt mezi lidmi je tak poznamenán řadou zdařilých i poněkud nepovedených kouzel, ale také poznáním zcela nového citu - lásky.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Václav Vorlíček tohle prostě umí a na Dívce na koštěti to jde znát. To propojení lidského světa se světem monster je zde zobrazeno na výbornou a přineslo spousty zábavných scén. Technická stránka je na svou dobu působivá a masky jsou povedené. Helenka Růžičková si zde střihla menší roli,ale byla klasicky výborná.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Klasika českých vánoc a všech svátků. Alespoň jednou za rok si na Saxanu najdu čas. Nezapomenutelný výkon Heleny Růžičkové, spousta perfektních scének. Jan Kraus byl jako syčák jasná volba - Dexempo Šuplex :) Druhý díl ukázal, kde se naše filmová tvorba nalézá nyní. Nechápu to, proč to dříve fungovalo a teď už ne...
Fingon
16 886 bodů
8
Hm, tak tady se inspirovala paní Rowlingová?

Dodatečné informace

Původní název:
Dívka na koštěti (více)
  • Československo Dívka na koštěti
  • Československo The Girl on the Broomstick
Premiéra v ČR:
8. 9. 1972
Distributor:
NFA
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dívka na koštěti


Podobné


Powered byJustWatch