
Snad není nic, co bychom dělali častěji a s větší vášní než jedli. Proto jsou dějiny jídla plné historek, zvláštností a poznatků od kulturní historie až po exaktní vědy. Chuť lidí byla v různých dobách velmi odlišná. Proč jíme to, co jíme, a jak se to vyvíjelo? Hvězdný kuchař Christian Rach se vydává na cestu kulturní historií vaření a jedení. Je to cesta o třech chodech – kuchyněmi, zahradami, pekárnami, paláci a chatrčemi, za šéfkuchaři, sýraři a vinaři, experimentátory a vynálezci. Zjišťuje, jak lidé v době kamenné vařili svou polévku, proč se Evropané kdysi báli brambor, proč v Prusku bývali kávoví policisté a jak byly vynalezeny věci jako jedlá soda a konzervované potraviny, myčky nádobí a stolování.
Série 1Epizody 3
Herci a tvůrci 7
Dodatečné informace
Původní název:
Terra X: Die Geschichte des Essens (více)
Terra X: Die Geschichte des Essens
Premiéra v ČR:
5. 4. 2015
Země původu:
Německo
Rozpočet:
6 mil. USD
Tržby:
2,63 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění