Discopříběh č. 2

48%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Pro mne celkem stravitelný snímek,když vezmu v potaz,že ze srdce nesnáším Michala Davida a celkovou jeho tvorbu. Ladislav Potměšil spolu s Rudolfem Hrušínským tvoří uvěřitelnou dvojici otec a syn a pro mne jsou i motorem celého snímku. Těch 80 minut snímku sluší a bohatě to stačí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Druhý díl není moc odlišný od toho prvního a tak opakovaný vtip není vtipem. Kladem je, že velký prostor dostal Ladislav Potměšil, který zahrál "fotra s druhou mízou" opravdu skvěle. Pro mě jsou oba Discopříběhy na jedné vlně a je mi jedno na jaký se občas podívám. Retro, které i dnes pobaví.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Krásná česká osmdesátá léta, čas dospívání a písničky v oné době populárního zpěváka Michala Davida se ve volném pokračování etud otce a syna Horáčkových skromně přelila do počátku let devadesátých. Role se však tentokrát obrátily. Mladý Jirka se už usadil, avšak jeho otce postihla druhá míza. A tak vznikla nádherná ukázka situace, když si muž mezi čtyřicítkou a padesátkou nechce připustit, že stárne a naopak si chce dokázat, že má ještě plno sil na rozdávání. Hudební film Jaroslava Soukupa se nese ve stejném duchu jako předchozí a nutno podotknout, že se oba filmové díly vzájemně doplňují a ani dnes nepřestávají bavit. Punc nostalgie září z každičkého záběru, avšak zásluha je, kromě režiséra, především Ladislava Potměšila v roli ovdovělého otce, se kterým to, stejně jako dříve s jeho synem, pořádně zamávalo. Opět je vidět jak si roli užíval do sytosti. Jedná se o naprosto nepřekonatelný film ve všech svých aspektech. A vlastně se v české kinematografii jedná o jediný snímek s takovým tématem, Takže se nechme unášet humornými i trapnými situacemi, jak se zpívá v jedné písničce, když tátové blbnou. Něco takového se již natočit nepovede.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Přijde mi to stejně "kvalitní" jako jednička. Plusem je méně Hrušínského a tím pádem taky Davidových kolotočových hitů (které narozdíl od prvního dílu nezlidověly) a naopak vítám víc prostoru pro Potměšila. Scénář je hodně děravý, ale takhle na dopoledne to asi byla lepší volba než kanadské katastrofáky a německé seriály. 3.5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Poslabší kousek, který však taky pobaví a hudebně naladí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Pokusím se trochu zvednout zdejší hodnocení tohoto filmu, mimochodem dost přehnané hodnocení. Film je kravina, co si budem nalhávat, ale je to zábavná kravina, to bez pochyb. Starej Horáček chytl druhou mízu a dělá psí kusy, a to mnohem větší než jeho synátor v prvním díle. Opět stejné obsazení dua Potměšil+Hrušínsky nejml., kteří to táhnou jak se dá a jejich spolupráce skvěle vychází, i když tentokrát dostal více prostoru prvně jmenovaný a to je dobře, protože dle mého je zde výbornej. Také jako v prvním díle se zde objevuje řada songů od Michala Davida, které mě nevadí, a jsou i docela chytlavé, a textově vtipné. Řekl bych, že si to nezaslouží 185. pozici, viděl jsem mnohem horší .....
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
0
Ještě hroší jak jednička. Tady to byla prostě jedna velká hnusná nuda s nechutnejma písničkama . Film, který nikdy neměl vzniknout.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Pokračování diskopříběhu už tak trochu snižuje úroveň vtipu.
kawa
3 388 bodů
5
Slabý film staví pouze na Potměšilovi, další jsou jen stafáž.
hroufie
1 416 bodů
3
Slabý odvar jedničky. Opravdu jen pro skalní fanoušky.