Šílená matka

59%
Šílená matka
Šílená matka
Anglické slovo meddler je výraz pro člověka, který se neustále míchá do problémů cizích lidí a snaží se je řešit za ně. A přesně taková je čerstvá vdova Marnie (Susan Sarandon), která se s manželovou smrtí snaží vyrovnat po svém – pomáháním ostatním, hlavně dceři Lori (Rose Byrne). Tato pomoc však není zrovna vítána, a tak se Marnie po svém snaží hledat nový způsob života.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Režisérka a scénáristka v jedné osobě Lorene Scafaria tímto svým dalším vztahovým snímkem jakoby navazovala na svůj předchozí počin „Hledám přítele na konec světa“ (2012) a dál vyvíjí příběh tentokrát poukazující na typickou charakteristiku matek svých dcer. Originální název „The Meddler“ v českém překladu „Vetřelec“ je daleko přijatelnější než název český distribuční, neboť z postavy matky, ve vynikajícím podání Susan Sarandon, v žádném případě žádná šílenost netkví. Jedná se o naprosto přirozený charakter s poněkud přehnanou laskavostí mateřského pudu, kdy se u své dcery snaží zaplnit životní prázdnotu po úmrtí svého manžela a otce dcery, která to vlivem svého mládí samozřejmě vidí jinak a bere to jako zasahování do svého života. Příběh nádherným způsobem naznačuje řadu hmatatelných pravd týkající se vztahů mezi rodiči a dětmi a je to provedeno v takové atmosféře, že se jistojistě na obou stranách barikády mnohá divačka i najde či vyvolá vzpomínky. Pro posouzení je použito několik zatrpklých, ale i úsměvných situací. Na konci příběhu tak, svým způsobem nuceně, nechybí zralé úvahy o pojmu truchlení. Bez ohledu na to, jak hluboký je smutek a bolest po ztrátě partnera, život jde navzdory všemu dál. Stejně jako spousta takových matek může být snímek poněkud frustrující, ale za vidění určitě stojí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Ta první půlka se ještě dala, jenže postupem času mi bylo čím dál víc jedno, co se vlastně Marnie přihodí dál. Fakt blbost, navíc ten dabing Sarandonové byl napalici.

Dodatečné informace

Původní název:
The Meddler (více)
  • USA Šílená matka
  • USA The Meddler
  • USA A Intrometida
  • USA Cu cele mai bune intentii
  • USA Ma mère et moi
  • USA Mit besten Absichten
  • USA Una madre imperfecta
  • USA Назойливая
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,2 mil. USD
Tržby:
4,27 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Šílená matka je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch