Deváté srdce

73%
Deváté srdce
Potulný student Martin se dozví o podivném panovníkovi a jeho starostech: princezna Adriena trpí zvláštní nemocí, ve dne je duchem nepřítomná, v noci odchází neznámo kam. Martin se dostane do vězení, odkud mu však pomůže kouzelný plášť. Přihlásí se jako dobrovolník, který má osvobodit princeznu. Martin se od dvorního šaška dozví příčinu jejího strádání. Před časem ji astrolog hrabě Aldobrandini prostřednictvím hypnotického spánku a nápojem z krve lidských srdcí očaroval. Chce jejím prostřednictvím získat bohatství a moc. Martinovi se podaří princeznu osvobodit. Je oslavován jako její ženich. Ale jeho srdce ho vede k Toničce, kterou poznal na pouti. Adriena se zase zahledí do nového astrologa, který jakoby starému z oka vypadl. (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Typický Juraj Herz, z pohádky se mu povedlo natočit docela slušný horor. ( na svou dobu ) Příběh je neotřelý, obsazení skvělé. Pohádkový horo je temný a trošku depresivní, přesto baví. Škoda, že těmto filmům se velké české televize moc nevěnují. Za mě velmi dobré - 70%.
Fingon
16 886 bodů
6
Méně známý souputník Panny a netvora. A zhruba stejně (málo) zajímavý, musím říct po shlédnutí obou filmů těsně za sebou. Kde je sakra ten horor děsící děti? Znám i děsivější dětské filmy, tohle je nudná zívačka. I když zpodobnění flashbacků pomocí pixilace bylo originální.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Tohle je správná a přitažlivá parketa Juraje Herzla.Dokáže natočit fantastickou podivanou plnou napětí.


Dodatečné informace

Původní název:
Deváté srdce (více)
  • Československo Deváté srdce
  • Československo Das neunte Herz
  • Československo Dziewiate serce
  • Československo Il nono cuore
  • Československo Le neuvième coeur
  • Československo The Ninth Heart
Premiéra v ČR:
13. 4. 1979
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Deváté srdce je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch