Desperado

78%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
I kdyby Antonio Banderas do konce života natočil tužku,tak mu už nikdo neodpárá jeho nejlepší roli Desperada. Antoniovi to děsně sluší a Salma Hayek je jak jinak sexy. Snímek hned od úvodu nasadí vysoké tempo a nabízí jednu lepší akci než druhou,bohužel druhá půlka trochu poleví a už tak nebaví. Přesto si tuhle šílenost nenechám nikdy ujít. V Desperadovi nechybí humor,který je místy až černý a Cameo Tarantina navíc dobře pobaví.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Antonio Banderas v roli nelítostného zabijáka, který je ale na dobré straně. Je to akční jízda s troškou romantiky a vlastně je to film, který není nijak inovativní, ale funguje moc dobře. Je to film typu vypni a dívej se na přestřelky, přesto dávám 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Až napotřetí mě to dostalo natolik, že tu pátou prostě musím dodat. Je to skutečná jízda, jejíž každá vteřina je... prostě boží!
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Nezapomenutelný Tito Lariva coby "herec" i bez Tarantulí, nehledě na jeho hudbu (většinou se zmiňují pouze menšinoví Gypsy Kings, ale přitom hlavní melodie hrají právě Titovy Tarantule! - hrají každý rok v Rock Café, doporučuju!)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mariachimu zabili milenku a prostřelili ruku. Proto chodí po kraji a střílí drogové mafiány a jejich kumpány. Bucho, který způsobil jeho zranění je najednou dalším terčem Mariachiho, který chce svou vendetu. Proteče ještě hodně krve, aby Mariachi potkal svou lásku a odjel z města. První Hollywoodský film Roberta Rodrigueze je zajímavou variací v akčním žánru, která po právu zkultovněla a získala si celou řadu příznivců. Desperado je prostřední díl trilogie o osamělém mstiteli s kytarou El Mariachim, kterého v druhém a třetím díle ztvárnil typově přesný Antonio Banderas.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Robert Rodriquez je pro mě prostě jednou velkou neznámou. Už dávno nepochybuji o tom, že umí točit řádně nadupané a zábavné žánrovky, v nichž se naplno projevuje jeho obrovský filmový zápal a samozřejmě také talent, ovšem pak přijdou takové akční slátaniny jako Od soumraku do úsvitu, Machete nebo nedejbože Planeta teror, a moje sympatie k mistru Rodriquezovi se zase pomalu otáčejí o 180 stupňů. Desperado naštěstí patří do té první skupiny, může se chlubit skvěle napsaným scénářem, brilantním střihem akčních scén a především odshora až dolů bezchybně vybraným castingem, který tomu také hodně pomáhá. Nejen charismatický Banderas a nádherná Hayek, ale především příběhově méněcenní Buscemi, Trejo nebo sám velký Quentin Tarantino (jeho scéna patří k těm vůbec nejlepším) představují onu hybnou sílu, která dodává příběhu nevídaný lesk a tempo. No a hračička Rodriquez už jen vše podtrhne svým úžasně specifickým rukopisem, který sice není a asi nikdy nebude úplně bez kaněk, ale bez něj by to tentokráte prostě a jednoduše nebylo ono...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Parádní film. Antonio děsně drsný a nekompromisní. Akce ucházející.
  • akce
  • tempo
  • děj
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Je smůla, když Vám po chvíli dívání se na film dojde, jak vlastně průměrný je... Celou dobu jsem si říkal, že kdybych tohle viděl před 10 lety, tak by mě to odbourala, má to všechny tři kritéria, která mě na filmech bavila - akce, hlášky a sexy ženy. Právě tohle je ale jeden z případů, kdy si uvědomuji, jak moc jsem dospěl (v životě, ale i při sledování).. Chybí mi tady nějaký build-up pro příběh, něco hlubšího. A navíc už by si mohli odpustit ty slow-motion scény. Co fakt musím ocenit je celá pasáž s Quentinem, to byl snad závan úplně jiného filmu. Tenhle snímek je tak nějak definice pro pop-cornovku.. 50%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Když si pomyslím, co udělal Rodriguez v El Mariachi s nízkým rozpočtem. Tak zde se doslova vyřádil a celkem jsem za to rád, protože vznikl výborný film, který i dnes působí stylově.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
skvelá zábava. film sa neberie príliš vážne a to mu prospieva. akčné scény sú originálne, dobre zrežírované a správne nadsadené. dej nie je to najhlavnejšie, tady ide o zábavu, navyše tá chutná salma a ten trejov face!