Světlo pro Světlušku 2016

?

Charitativní večer na podporu nevidomých z prostor Pražské křižovatky. Přímým přenosem nás provedou Lucie Výborná a Pavel Kříž... Smyslem benefičního večera je podpořit talentované nevidomé muzikanty i sportovce, kteří mají možnost vystoupit na jednom pódiu společně se známými osobnostmi. Především ale oslovit širokou veřejnost a formou dárcovských SMS nebo možností zavolat do call centra získat potřebné finanční prostředky pro sbírku Světluška. Díky tomu pak může Světluška pomáhat konkrétním nevidomým dětem a dospělým z celé České republiky žít lépe a samostatně.

I v letošním roce vznikala všechna hudební vystoupení speciálně pro tento večer. Zpěváci vystoupí v netradičních duetech společně s nevidomými muzikanty.

V rámci večera budou také odvysílány unikátní reportáže „DEN POTMĚ". O svůj zážitek ze tmy se v nich podělí Veronika Kubařová, která bude s nevidomým Martinem Bihárym trénovat sebeobranu, Kamil Střihavka, který si spolu s nevidomým Pavlem Kubíčkem zarybaří a zahraje, a také Pavel Kříž, který bude tančit s nevidomou Katkou Hegrovou. Nebude chybět ani medailonek o tom, jak konkrétně Světluška pomáhá.

Tento večer je také poděkováním všem, kdo Světlušce pomáhají. Během třinácti let se do projektu zapojilo více než 80 tisíc dobrovolníků a na pomoc nevidomým a těžce zrakově postiženým bylo rozděleno více než 113 milionů korun. (Česká televize)


Režie:

Dodatečné informace

Původní název:
Světlo pro Světlušku 2016 (více)
  • Česká republika Světlo pro Světlušku 2016
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění