Den poté

72%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Šokující, reálný a jako varování velmi přínosný snímek o hrozbě, realizaci a následky vypuštění jaderných hlavic. Ano, je to moralita, ale v jádru věci a velice trefná. A co si budeme povídat, vše co tu je ukázáno a řečeno je nejen stále aktuální, ale i velice nadčasové. Konflikty mezi mocnostmi máme ve zpravodajských pořadech dnes a denně. Zde vidíme co asi tak může nastat když někomu ujedou nervy a zmáčkne onen důmyslný červený knoflík. Následky nedozírné. Na to, že se jedná o film televizní, vypadá naprosto úžasně. Tvůrci neponechali nic náhodě a dali si na všem velice záležet. V době vzniku bujela tzv.studená válka a ona hrozba skutečně existovala. Kubánská krize budiž příkladem , neboť tady chybělo k tomuto aktu skutečně velmi málo. Na tento film by se měli povinně dívat minimálně jednou ročně všichni politici světa, aby viděli a hlavně věděli, co svými neuváženými činy mohou způsobit. Lepší názorný snímek snad už ani není.
Pas
Pas
6 225 bodů
7
Třetí světová válka Povedený TV film, který je místy tak realistický až z toho mrazí. Jelikož je film poměrně starý nepřekvapi nějakými převratnými triky (atomový výbuch je složen převážně z autentických záběrů skutečných výbuchů) ale o to v tomhle filmu opravdu nejde. Film se spíše zaměřuje na postavy a na to co se s nimi děje po výbuchu v důsledku ozáření, (nepočítejte s tím, že všichni hlavní hrdinové přežijí) což je možná i trochu problémem tohoto filmu, jelikož se tím zabírá celá druhá půlka filmu a chvílemi film ztrácí tempo.
martin2560
martin2560
618 bodů
9
Dnešní optikou velmi nadčasový film.Jaderny konflikt by byl naprosto zničující nejen pro světové velmoci ale téměř pro všechny.Film názorně ukazuje co by mohlo předcházet jadernému konfliktu,jak by se to mohlo dál vyvíjet a co by mohlo následovat po konfliktu.Chvílemi člověka až mrazí jak málo by mohlo stačit ke katastrofě.Film i názorně a řekl bych že zcela reálně ukazuje z jakými následky by se lidstvo po nukleární válce potýkalo.Neslo by jen o nemoci z ozáření na kterou by umírali statisíce lidí,ale svět by najednou měl problém z potravinovým řetězcem který by byl vážně narušen.Zemedelstvi by bylo rázem v době kamenné.A výživové schopnosti planety pro lidstvo nedostatečné....timto vším se film zabývá,o to hůř že to je celkem reálné...ke konci filmu tvůrci tvrdí že by to bylo pravděpodobně mnohem horší.Odstrasujici dílo které by si měli pustit všichni válkychtiví politici světa.V dnešní době kdy Rusko zcela bez ostychu napadlo Ukrajinu je to až šokující že film přesně vystihuje lidstvo jako hlupáky kteří se snad nikdy nepoučí.