Dej si pohov, kámoši

72%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Nádherný snímek o mužském přátelství a co s ním dokáže napáchat jedna žena. Spojení dvou filmových velikánů Matthau - Lemmon na mne velmi kladně působí a já si tuhle pohodovou komedii vždy užiji. Inteligentní a svým způsobem originální a tohle k vysokému hodnocení stačí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pohodová vztahová komedie s prověřenou a vysoce kvalitní dvojící Jack Lemmon a Walter Matthau. Příběh je to obyčejný, ze života, nezachází do extrému a působí všedně lidsky a přirozeně. Není to žádná bomba, ale prostě odpočinková lety prověřená kvalita - 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Čekal jsem nějakou důchodcovskou nevímco, a dostal jsem pěkně vostrou komedii, která to stáří ukazuje zase v jiném světle. Fakt parádní zábava se slavnou sehranou dvojkou. Ještě bych vypíchl Burgesse Mereditha, kouče Rockyho, který si tu střihnul parádní roličku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Další skvělou komedii Dej si pohov, kámoši natočili pod taktovkou Donalda Petrieho, kterému se v relativně mladém věku podařilo zachytit jiskřivou komiku mezi věkem sešlými komiky, kteří ovšem stále neřekli poslední slovo. Max Goldman (Walter Matthau) a John Gustafson (Jack Lemmon) jsou sousedé snad odjakživa. Žijí v minnesotském městečku Wabasha, oba jsou vášnivými rybáři a kdysi dávno byli kamarádi. Jenže pak se pohádali kvůli ženě a od té doby jsou nepřáteli. Den co den si znepříjemňují život drobnými schválnostmi. To se ovšem změní v okamžiku, kdy se do jejich sousedství nastěhuje svérázná vdova, profesorka anglické literatury Ariel Truaxová. Oběma se líbí, a tak po ní neustále pokukují, což jí pochopitelně neunikne. S oběma se seznámí, a dokonce to vypadá, že by jeden či druhý mohli mít šanci ji získat. A tak se mezi nimi znovu rozpoutá nelítostný boj o ženu. A do toho všeho se ještě objeví Johnova dcera Melanie, jejíž manželství s nevěrným Mikem se rozpadá, a Maxův syn Jacob, který kandiduje na starostu. Ariel stráví příjemný večer a poté i noc s nesmělým Johnem, což ovšem značně vyostří vztah se žárlícím Maxem. John se soka nejdřív pokusí usmířit tím, že mu vrátí jeho milovaný a nedávno ztracený rybářský prut. Když to nevyjde, rozhodne se sklíčený muž přenechat ženu příteli. Úmyslně se s ní pohádá tak, aby si šla pro útěchu k sousedovi…„Dej si pohov kámoši“ byl divácký hit, který hollywoodské účetní přesvědčil, že se dá do kina nalákat i dospělé publikum a nemusí se pořád mířit na teenagery. Pochopitelně, že tato producentská taktika není neomylná, ale vyšla nejen v tomto případě, ale i ve volném pokračování, kde oba komici opět skvěle diváky pobavili.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Dědkové ale ví jak diváka pobavit. Jejich vztah je ohromující.
kawa
3 388 bodů
10
Výborná komedie s Lemmonem a Matthauem, kteří jsou ještě ve výborné formě, ale český dabing ve vedlejších rolích je chabý. Výborní Brabec + Sejk. Jinak příběh dvou stárnoucích kamarádů, které usmíří až svatba slabšího z nich, vedlejší linka rybaření, chlípný děda Gastafson, problematické vztahy dětí atd. Výborná směs emocí, legrace, vtípků.