Dědečkem proti své vůli

65%
Dědečkem proti své vůli
Plakát traileru
Muži v plné síle si neradi přiznávají, že je ubíhající léta nezadržitelně posouvají na druhou kolej. Továrník Richard Osten je na tom stejně. Věk mu nelibě připomínají pouze prošedivělé skráně, jinak si ho odmítá připustit. Nejlépe se cítí ve společnosti mladých krásek, u nichž zaznamenává stejné úspěchy jako v podnikání, a tak se rozhodně nehodlá vzdát svého postavení. Jednoho dne se tedy nutně dostává do sporu s jediným synem Jiřím, který se \"potatil\", má pořádně tvrdou hlavu i silnou ctižádost. Syn opouští rodný dům, aby se vymanil ze závislosti na otci, změní si jméno a přijme místo u konkurence, kde začíná od píky. Tehdy potkává hezkou švadlenku Tonču a nad otcem náhle visí nejhorší hrozba, jakou si dovede představit - mohl by se stát dědečkem! Osten starší se ji rozhodne zlikvidovat po svém: pokusí se dívku synovi přebrat...



Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Pohodová, ale nepříliš výrazná veselohra, která neurazí, ale ničím nenadchne. Nejlepší výkon v celém filmu předvádí Ferenc Futurista, který sice nemá hlavní roli, ale alespoň trošku naplňuje to, že film je komedií. Mohu jen souhlasit s tím, co píše cerfik. Pokud neuvidíte, o nic jste nepřišli.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
4
Opravdu podprůměrná komedie, kterou nezachránilo ani herecké obsazení včele s Oldřichem Novým. Zřejmě je to tím patosem začínající druhé světové války a z dnešního pohledu ty kecy o Fordovi a zlatých českých ručičkách a pracovitosti působí více než trapně. Pokud neuvidíte, o nic jste nepřišli.

Dodatečné informace

Původní název:
Dedeckem proti své vuli (více)
  • Československo Dědečkem proti své vůli
  • Československo Dedeckem proti své vuli
  • Československo Reluctant Grandfather, The
  • Československo The Reluctant Grandfather
Premiéra v ČR:
4. 8. 1939
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění