Dědeček automobil

72%
Dědeček automobil
Plakát traileru
Na letišti přistálo letadlo, ze kterého jsou vykládány různé předměty pocházející ze začátku 20. století, včetně starého auta. Mladý mechanik s letuškou si prohlížejí album zažloutlých fotografií a před očima se jim rozvíjí příběh. Dějiny motorismu v Čechách začínají, když Laurin s Klementem založili továrnu na výrobu motocyklet. Roku 1904 se konaly ve francouzském Dourdanu první motocyklové závody, kterých se zúčastnili i Češi. Seznámili a zamilovali se tu český mechanik František a Nanette, dcera francouzského mechanika Frontenaca. Český závodník Vondřich dojel pro poruchu druhý. V roce 1905 se konal závod znovu, Vondřich se pojistil zavazadlem náhradních dílů a vyhrál. Nanette s Františkem, kteří si celý rok psali, se znovu sešli. Po motorkách se začaly všude vyrábět automobily a v roce 1909 byl ve francouzském Gaillonu uspořádán jejich první závod. Vyhrál český závodník hrabě Kolovrat. Jeho mechanik František se v místním kostele oženil s milovanou Nanette. (oficiální text distributora)



Fingon
16 886 bodů
8
70% Prvních dvacet minut mi to připomínalo Báječné muže na létajících strojích, pak už se to dost vleklo. Je škoda, že toho Radok nenatočil víc...
kawa
3 388 bodů
7.5
Nostalgické komedie z dob mocnářství tehdejším filmařům šly a překvapivě prošly i přes cenzuru. Tempu vyprávění škodí trubačské vložky.

Dodatečné informace

Původní název:
Dědeček automobil (více)
  • Československo Dědeček automobil
  • Československo Vintage Car
Premiéra v ČR:
29. 3. 1957
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Dědeček automobil je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch