Darkman

62%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Darkman je příjemný závan devadesátých let. Ačkoliv Darkmana nepovažuji za nikterak výborný film,tak si své místo na filmové mapě zaslouží. Raimi moc dobře ví co dělá a co chce divákům sdělit. K tomu dostal k ruce plejádu výborných herců v čele s Neesonem a McDormand.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Celkem to vůbec nebylo špatné. Znetvořený hrdina, zlý padouch... všechno jak má správný akčňák mít. Liam Neeson špatné role povětšinou nemá a tohle není výjimka. Raimi vnesl do filmu přesně tu atmosféru, kterou potřeboval.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
No, asi spíš takové superhrdinské céčko, po kterém bych se ale jako adolescent v té době mohl utlouct! Ještě před Spider-Manem si Sam Raimi vytvořil vlastního superhrdinu, ale zda se mu to plnohodnotně povedlo se teda úplně říct nedá. Celé si to našrouboval do revenge story, což funguje jako jasná páteř příběh, ale v nepříliš dobrých rukách se z toho stavá berlička. Raimi je dobrý režisér, ale v téhle době ještě nebyl zvyklý točit podobné vysoko rozpočové megafilmy, a proto nám to končí přesně někde na půl cesty mezi superhrdinou a Evil Deadem. Úvodní origin je příšerný! Nevíte, ani která bije a už už má na sobě kabát s obvazy a přeskakuje z jedné budovy na další. Jakmile se ale do toho příběh i já pořádně dostaneme, tak už z toho máme alespoň tuctový superhrdinský akčňák, jaký jsme dostávali v letech devadesátých. Liam Neeson je spíše charizmatický herec a svoje nejlepší role ho ještě čekali, podobně jako Raimi se ještě potřeboval vyhrát. Jakože střídaní tváří tedy i herců (což stojí i za jednoznačně nejlepšími momenty), no tak jako kde měl ten Neeson něco uhrát?! Proto zkrátka jeho výkon nemá naprosto žádnou přidanou hodnotu. Pochopil bych, že z toho může být i kultovní status ovšem já dostal jen slabý odvar všech témat, která film zobrazuje. Za mě hrozně plochý scénář a bohužel ani nic aspoň trošičku ikonického, co bych si z toho mohl odnést. Několikrát jsem si v průběhu zavzpomínal na novější Vránu, která ale kvalitou výrazněji roztáhla křídla. Jako finální wtf obrázek bych jen dodal, jak tupě hrdina přišel ke svojí síle.. 45%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
5
Já chci další dávku Evil Dead!Chci aby mě to opět kolovalo v žilách.