Zákon ledové země

51%
Zákon ledové země
Zákon ledové země
Odlehlá finská vesnice v Laponsku, hned za švédskými hranicemi. Policista odcházející do výslužby zjistí, že jeho nemanželský syn po propuštění z vězení terorizuje zdejší oblast. Mladík odhalil velké rodinné tajemství a chce se pomstít tím, že napadá policistovy blízké – včetně jeho legitimního syna. Nenávist mezi oběma bratry promění vesnici v místo pomsty a násilí, což její obyvatele přinutí vzít zákon do vlastních rukou. Zatímco se policista snaží oběma synům zabránit, aby se navzájem pozabíjeli, je nucen čelit vlastním chybám z minulosti.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
O snímku se píše jako o severském westernu a vlastně ani není divu. Pojatý příběh k tomu skutečně vybízí. Arktický mráz, finsko-norská hranice a policista, který se dozví, že byl z vězení propuštěn jeho nelegitimní syn, který začal terorizovat danou oblast. Jeho snahou je situaci zmírnit, ale když se mu to začne vymykat kontrole, násilnosti vezmou za své. Finské drama svoji atmosférou a pomalým tempem může nudit, ale jak už to u takových filmů bývá, síla je v ději. Jedná se vlastně o rodinný příběh se dvěma vzájemně se nenávidějícími bratry a jejich otce, který se musí v rámci toho poprat nejen sám se sebou, ale i s vlastní minulostí. Co navíc dělat, když vesnici obejme násilí a vesničané vezmou zákon do svých rukou. Nelehká situace pro otce a strážce zákona v jednom. Velice impozantní snímek stojící za povšimnutí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Vhození přímo do centra dění, takže mi dost dlouho trvalo kdo, co, jak a proč. Nicméně ani potom se tenhle novodobý western ze zmrzlého Laponska zrovna moc nerozjel.

Dodatečné informace

Původní název:
Armoton maa (více)
  • Finsko Zákon ledové země
  • Finsko Armoton maa
  • Finsko Kegyetlen vidék
  • Finsko Land utan lag
  • Finsko Land utan Lag
  • Finsko Law of the Land
  • Finsko Lovløst land
Země původu:
Finsko, Norsko
Rozpočet:
2,12 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch