Dalskabáty hříšná ves aneb zapomenutý čert

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velice sympatická pohádka, se skvělými herci. Natočeno v bodě, kdy měli pohádky doboru tvář. jedny z nejhorších po vizuální stránce jsou potém z konce osmdesátých a decadesátých let. Toto je jesště klasika, která potěší. Určitě to nepatří mezi TOP České pohádky, ale 70% dávám s čistým svědomím.
avenis
avenis
8 137 bodů
10
Tuhle divadelní hru v televizním podání prostě miluju bez ohledu na komunistického autora, teroristu Drdu. Propracované postavy a jejich propojení, dobro a zlo, odhalování skryté identity. Vždycky jsem chtěla být jako Plajznerka. Neohrožená, kurážná, se vším si ví rady. Ale Matesa bych nechtěla. :-) Výborně napasované peklo na lidské vlastnosti. (4.1.2013)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Výborná Jiřina Bohdalová jako hubatá Plajznerka, výborný Jaroslav Moučka jako čert Trepifajksl. Tato pohádka podle Jana Drdy má neskutečně lidský rozměr. Proto bude aktuální stále. "Ty, poslouchej, Mates, kolik tobě je vlastně let?" - "No, ko-ko-kolik? Vo-vo-vosmset, šty-ry-cet !! A-a-a něco!" - "No, tak co? Mně už taky táhne k tý čtyřicítce a osumset let to není žádnej zas tak velkej rozdíl! A pak - mužskej má bejt vo nějakej ten rok starší..." :-)
zuz
zuz
395 bodů
3
Tahle pohádka mě nikdy nezaujala.Nikdy jsem jí nepřišla na chuť a ani nevím co bych na ní měla hodnotit.Je sice natočena v té zlaté době českých pohádek ,ale i tak to neznamená , že bude pěkná.U diváků je sice oblíbená a má vysoké hodnocení.Na druhou stranu oproti některým novým pohádkám není tak hrozná.