Království zombie

83%
Království zombie

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)





Recenze: Království zombie

Kinobox.cz
85%

Toto drama dokázalo již během prvních šesti epizod odhalit své historicko-politické pozadí z prostředí feudální Koreje. Vše je doplněno o velmi kvalitní zombie horor, který dokonale propojuje moderní pojetí a staré hororové prvky. Nejprve jsem se trochu obávala toho, jak to všechno bude fungovat. Skloubit historické drama a akční zombie podívanou není zrovna procházka růžovým sadem, ale musím uznat, že se to filmařům povedlo.


kknk2
kknk2
2 949 bodů
10
Jistý článek od Kinoboxu mě přesvědčil se na seriál Kingdom podívat a naprosto se mi trefil do vkusu. Především kombinace ušlechtilého příběhu korunního prince a děsivých nemrtvých, kteří obstarávají požehnané množství krvavé (až nechutné) akce. Postavy jsem si za těch pár dílů velmi oblíbila a i celou Koreu 17. století (se svými stylovými klobouky). Navíc kvalitní prácička. PS: Český název mi připadá nedůstojný, na zombíky nikoho v dnešní době nenavnadíte.
naineko
naineko
1 532 bodů
4
(Po první sérii a kousku druhé.) Kdyby to bylo bez těch zombíků, nebo byli zombíci trochu víc domyšlení (a lépe natočení), tak by to i šlo. Výprava skvělá, pletichaření úžasné, i zombie motiv zajímací, jen ten výsledek neštymuje. A to jsem docela fanda korejské tvorby.
Lady Di
Lady Di
369 bodů
10
Je to jízda. Rozhodně doporučuji, ale není to pro slabé žalůdky. Nemám tomu co vytknout.

Dodatečné informace

Původní název:
킹덤 (více)
  • Jižní Korea Království zombie
  • Jižní Korea 킹덤
  • Jižní Korea Kingdeom
  • Jižní Korea Kingdom
Premiéra v ČR:
25. 1. 2019
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch