Ďáblův advokát

82%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
9
Jeden z nejlepších snímků Al Pacina kde v podstatě hrál sám sebe. Postava ďábla je mu šitá na míru,protože on prostě ďábel je. Jak jinak si vysvětlit jeho herecký talent,který je až nadlidský. Zde mu výtečně sekunduje Keanu Reeves a dohromady udělali ze snímku velmi kvalitní podívanou,která nepostrádá dramatické pasáže a napětí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Slušný film. Děj se postupně rozvíjí tak jak má. Výkony herců jsou výborné. Toto by měl vidět každý právník, který vyseká největšího parchanta přesto, že ví, že je vinen. Ale k filmu: PRo mě je to kvalitní film typu jednou vidět, odnést si slušný zážitek a podruhé už si ho nepustit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
10
Zprvu to vypadalo na další obyčejný právnický film, ale vstupem "ďábelského" Al Pacina byl najednou dán zcela jiný směr, který mířil do grandiózního finále, při kterém se ježila kůže ještě druhý den. Vyprávění příběhu jde opatrně kupředu, a jedinkrát neuhne z cesty. Dlouhá stopáž snímku dává prostor každé důležité scénce či epizodce řádně vyniknout a dát tomu ten správný akcent. Keanu Reeves ztvárnil právníka tak dokonale, že jeden ani neví, jestli ona postava má opravdu v sobě nějakou lidskost, nebo vidí před sebou jen slibnou kariéru, pro kterou je ochoten udělat zcela vše. Charlize Theron tu vydala nadlidský výkon a nutí diváka trpět sní. A Al Pacino? Ten v závěru předvedl nejúžasnější ďábelský koncert, jaký kdy byl v dějinách filmu viděn. Klobouk dolů. Chvilku drama, chvilku horor, chvilku zase psycho. Smícháno tak dokonale, že vznikl vynikající snímek, který dokáže v hloubky duše zanechat něco, co stojí za povšimnutí a za zamyšlení. A to na začátku vypadalo jako další obyčejný právnický film.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Zajímavý film s originálním nápadem. Al Pacino podává nepřekvapivě skvělý výkon a Keanu se taky nemusí zrovna stydět. Film má pomalejší začátek, ale tím spíš se dá vžít do kůže hrdinovi. Je uvěřitelný a změny, kterými prochází jsou většinou uvěřitelné rovněž. Konec je naopak docela rychlý a mě mrzí, že jsem si Pacina neužil déle v zajímavější části jeho charakteru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Dneska už klasický právnický thriller. Perfektní scénář a hlavně herci (Theron, Reeves a hlavně Pacino, který je doslova ďábelský a jeho monology by zasloužily tesat do kamene) z tohohle snímku dělají opravdu libovou podívanou, kterou je možno dostávat párkrát za rok bez nějakých úbytků na kvalitě. 9.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Hackford si ve filmu hodně vyhrál s barevností, k čemuž mu dopomáhá zkušený kameraman Andrzej Bartkowiak a snaží se nám karty odkrýt až co možná nejpozději. V tomto filmu však nakonec nejde úplně přesně o to co se bude vyprávět, ale jak. herecké výkony jsou brilantní, Pacino válí a i jindy mírně toporný Keanu Reeves drží krok. Dámy zastupuje Charlize Theron v charakterní dramatické roli a jako ďábelská svůdkyně je Connie Nielsen naprosto jedinečná.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tento film se mi nehodnotí snadno. Na jedné straně obrovským plusem jsou herecké výkony, Keanu Reeves i Charlize Theron jsou prostě skvělí, nad Al Pacinem jakožto jedním z nejlepších herců vůbec se ani nemusím pozastavovat. Jeho výraz sám o sobě předznamenává a zastupuje neblahé události, ke kterým se celou dobu schyluje. A události jsou to opravdu lahůdkové, s patřičnou mírou nechutnosti, se silným sexuálním podtextem a navíc doprovázené hrůzu nahánějící Howardovou hudbou. Ovšem chyby by se určitě našly. Především příběh není nijak moc emocionálně silný, nedokáže diváka chytit za pačesy a zuřivě s ním zatřást. Místo toho si spíše jen lehce pohrává s našimi kadeřemi a sem tam vytrhne nějaký ten chomáč. OK, hlavním poselstvím snímku určitě nebylo jen děsit a zvyšovat psychický nátlak, ale lehce zdlouhavou první půli to neomlouvá.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9.5
Neskutečně mrazivý příběh, dokazující, že Pacino má v sobě tolik charisma a že je, hlavně, vynikající herec, kterému nedělá problém zahrát problém nic. Je mi až skoro líto Reevese a Theron, kteří dělají, co umí, ale Pacina nedoběhnou, nikdy. Nebýt možná té délky, která by se dobře vešla do 2 hodin, tak dám plný počet.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
9
Skvělý film se skvěle gradujícím příběhem a skvělým hereckým triem. Radost pohledět.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9.5
"Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích." Vždy fascinovaně pozoruji závěr, ve kterém fenomenální Al Pacino skloubí shakespearovské finesy s neskutečným hereckým nasazením, díky nemuž mám skoro chuť jeho postavě fandit. "Já jsem humanista!" - není důležitá absurdnost toho tvrzení, důležité je to, že by mu to člověk i věřil. Pacinův Satan je jednoznačně jednou z nejlepších filmových postav, co jsem viděl a právě proto bylo třeba vícero projekcí, abych docenil i Reevese a Theron - oba si tu sáhnou na dno a oběma jsem věřil veškeré emoce (a způsob, jakým trpí postava Charlize, to je neuvěřielně intenzivní část příběhu, která by sama o sobě mohla sloužit coby torzo nějakého vlastního filmu). Scénář je podobně jako třeba u filmu V moci ďábla obdivuhodný ve svém ladném skloubení mystického a racionálního a i když je film možná o trošičku delší, než by bylo třeba, každou minutu je zajímavý. "Proč právě právníci? Protože se dostanou všude." Po čertech pravdivé...