Síla slov

65%
Síla slov
Síla slov

Jeho syn zmizel, rodina se mu rozpadla, ale cit pro módu má stále vytříbený. Alan (Bill Nighy) je stylový krejčí, jehož pohyby jsou stejně elegantní jako jeho obleky. Léta strávil neúnavným hledáním pohřešovaného syna Michaela, který se po jedné obzvláště vypjaté partičce hry Scrabble rozlíceně vyřítil z domu a nikdy už se nevrátil. Nyní je potřeba identifikovat tělo, ale rodina je s Alanem na nože. A tak se musí pokusit napravit svůj vztah s nejmladším synem Peterem (Sam Riley) a podívat se na hřebínek tajemnému online hráči, neboť má podezření, že by to mohl být Michael. Pak by snad konečně mohl jít v životě dál a znovu se shledat se svou rodinou. (Cinemax)




p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Zvláštní? Jo. Ale mě se to líbilo. Herci perfektní (McInnerny mě vždy překvapí), příběh dobrý. Zabavilo mě to, hodinka a půl uběhla a dojem velmi příznivý. Další co mě bavilo byla
  • Loweová, Nighy, McInnerny
  • hudba
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8
Carl Hunter se dle mého názoru zcela zprávně rozhodl přizpůsobit tomuto lehce absurdnímu příběhu i obrazovou formu. Ve výsledku je to lehounce andersonovské, což já osobně kvituji s povděkem. Šedých, realistických příběhů jsou mraky, takže jakýkoliv pokus o hravost je osvěžující změna. A vlastně bych se nebál zajít i dál a trochu to celé zkafkovatět. Ale i takto zlehka se mi to líbí a baví mě to. Zvlášť to, jak se tvůrci pohybují na hraně mezi absurdním a výstředním, přičemž se často stane, že výstředním se jeví něco, co by mělo být vlastně přirozené. Vztah mezi otcem a synem, tak působí trochu jako záminka tvůrců, aby divákovi ukázali, že změna nemusí být vždy složitý a bolavý proces. Síla slov je dle mého mínění, diváky tak trochu nedoceněný film.

Dodatečné informace

Původní název:
Sometimes Always Never (více)
  • Velká Británie Síla slov
  • Velká Británie Sometimes Always Never
  • Velká Británie Triple Word Score
Země původu:
Velká Británie
Čeština:
Síla slov je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch