Ďábelské líbánky

71%
Ďábelské líbánky
Plakát traileru

Vražednická komedie, natočená na úsvitu normalizace, se vědomě oprostila od jakýchkoli spojnic s dobovou realitou. Režisér Zdeněk Podskalský se cele oddal spřádání výstředních zápletek rozvířených kolem dvou podnikavých žen, usilujících o přízeň téhož muže. Soupeřky totiž chtějí odstranit nejen jedna druhou, ale v případě nezbytí i vyhlédnutého muže. Film dovolil hvězdné galerii našeho herectva dle libosti si zařádit, předvést nejrůznější výrazové škály od jemné komiky po cynické morbidnosti.




Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Bláznivá komedie plná intrik, nešťastných událostí i záměn vedoucím k méně, či více humorným a předvídatelným pointám. Herci se sešli skvělí a tak z toho nakonec vzniknul kvalitní odlehčený normalizační snímek. Sedmdesátá léta přinesla hodně skvělých komedií, tato nepatří mezi moje nejoblíbenější, přesto nemohu dát méně než 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Koncem šedesátých let se dařilo filmovým parodiím, z nichž nejznámější je asi 'Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky' (1967). Nakonec, Václav Vorlíček uměl komedie hodně dobře. Zdeněk Podskalský však měl s humorem také co do činění a šlapal Vorlíčkovi na paty. Mimo jiné i touto svou vražednickou komedií parodující přízeň dvou žen k vynálezci a vražednické choutky jedné z nich, kterou se samozřejmě snaží chytit při činu policejní vyšetřovatel. Mimochodem, došlo i na hříšné lidí města pražského, ze kterých si své role v jedné malé scéně zopakovali Josef Vinklář coby inspektor Josef Bouše a František Filipovský coby detektiv Mrázek. Kvalitou výše zmíněné parodie sice snímek nedosahuje, ale má k němu hodně blízko. Spousta známých scén, pojatých humorem sobě vlastním, je zárukou dobré zábavy i po tolika letech od svého vzniku. Nakonec, herci měli údajně při hraní volný prostor pro svou seberealizaci dobrých nápadů, a je na nich vidět, že si to dobře užívali. Je to film, ke kterému se alespoň český divák rád vrací.

Dodatečné informace

Původní název:
Dábelské líbánky (více)
  • Československo Ďábelské líbánky
  • Československo Dábelské líbánky
  • Československo Devilish Honeymoon
  • Československo Piekielny miesiac miodowy
Premiéra v ČR:
4. 9. 1970
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Ďábelské líbánky je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch