The Dragon Prince

83%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8
Dračí princ je takový seriálový Hobit a Pán prstenů pro děti. Rozmanitý high fantasy svět mě velmi potěšil, skvělé je jak si tvůrci poradili se zachycením lidské rozmanitosti a pokroku společnosti (to asi děcka moc vnímat nebudou). Objevují se zde i různé podoby rodiny, takže si například děti s rozvedenými rodiči budou připadat úplně normálně. I když jsou některé díly o ničem a začátek rozpačitý, nikdy mě sledování nevytočilo (jak mnohá tvorba pro mrňouse má ve zvyku). Těším se na další řady.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Dračí princ je krásně animovaný seriál, který vám zaplní prázdné místo po Legendách o Aangovi a Koře. Na první pohled Netflix odvedl opravdu slušnou práci. Máte tu dobře vystavěný svět, zajímavé lore, zapamatovatelné postavy i vcelku funkční zápletku, ale je tu také několik věcí, které seriál táhnou ke dnu. Tou první je humor, který je šíleně dětinský a nevěřím tomu, že by ti vtipy rozesmály i normální děti. To by musely být po lobotomii mozku... nebo Američany. Sem tam se nějaký ten povedený joke objeví (např. když pirát vysvětluje, jak přišel o oči), ale jinak tyto nevtipné vtipy zabíjí i spoustu vážných momentů, které by si divák více vychutnal bez nich. Dalším mínusem je nedůvěryhodné cestování postav. Na jednu stranu sledujeme hlavní postavy, jak někam putují, ale když někdo jiný vyrazí ze stejného místa o řekněme týden později, tak je stejně schopný postavy dohnat. Pomalu všechno navíc vyřeší Deus Ex Machiny a hlavně poslední díl třetí řady je jimi tak moc nabitý, že jsem té obrovské bitvě, kdy každou chvíli odněkud přicházela pomoc, nevěřil. Závěr a konečně rozvedený vztah Sorena a Rayly mě ale u seriálu nadále udrží a jsem zvědavý, kam nám tento svět zavede nyní. 70%
JamesConnorGeek
823 bodů
10
10/10 - Tenhle seriál jsem si neskutečně užil. V aktualní době máme 3 série ze 7 a zatím nezklamalo a doufám, že i nezklame nadále, protože 7 sérii pro tenhle seriál je podle mě dost. Příběh je skvělý a krásný. Máme tady inspiraci Pána Prstenu, kdy skupina musí něco přepravit tam a sem. Postavy jsou úžasné a perfektně napsané. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy si zamilujete a zapamatujete si je. Hlavní postavy Rayla, Callum, Ezran, Bait a Zym fungují a miluju je. Animace je okay. Někoho může odradit, ale mě se líbila a zvykl jsem si na ní. Hudba je na krásná a na profesionální úrovní (především skladba Silvergrove). Jako poslední chci pochválit akci. Ano, je jí tu dost a je tu krásně prokreslená a zajímavá. Tenhle seriál můžu doporučit všem fanouškům Fantasy a pro ty, co miluji dobrodružný žánr.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
9
Krásná, zajímavá a originální podíváná z magického světa a království lidí, jehož královský dvůr je plný intrik a touhy po moci. Nakonec je vše na dětských hrdinech, aby zabránili válce mezi světlou a černou magií. Seriál je rozhodně skvěle zpracovaný, nápaditý, originální. Obdivuji i letmé náznaky LGBT komunity a hlavní hrdiny si zkrátka zamilujete (a nejen ty).