Čtyři vraždy stačí, drahoušku

82%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
V tomto snímku bych volil do hlavní role někoho jiného, než pana Lipského ( při vší úctě ) Možná nikdo jiný nemohl, ale co bych lhal.. Důvod obsazení je každému jasný, když se podívá na to, kdo film režíroval :) Fil má podle mě větší potenciál. I tak dobré - 70%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Trvalo mi teda dost let, než jsem čtyři vraždy shlédl konečně fakt celé. Je to nálož vtipů od začátku do konce. Skvělá parodie na mafiánky, Macourkovsky hravá a s vymazlenou češtinou.
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Jedinečný film. Famózní herci, nezapomenutelné gagy a zřejmě nejvíc mrtvol, kolik kdy v dějinách českého filmu vypadlo ze dveří. Oldřich Lipský byl prostě machr, byť ho o pár let později překonalo duo Svěrák- Smoljak.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Dobře se při sledování tohoto skvělého filmu divák baví. Dokonale zamíchaný příběh a perfektní Lubomír Lipský.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8.5
Musím říci, že tento film mě bavil dokonce víc, než kniha na jejíž základě vznikl (Mrtvým vstup zakázán od Nenada Brixiho). Jako vždy, u režiséra Lipského, skvělé obsazení elitou komediálního herectví té doby u nás. Perfektní spojení filmu s komiksovými kresbami Káji Saudka. Celkově u mě spokojenost.
avenis
avenis
8 067 bodů
10
Když to běží v televizi, bráním se už. Nechci to vidět, chci zapomenout. Marně. Zase koukám a zase se už dopředu královsky bavím. Nádherná chronicky známá parodie na gangsterky, kterou si obleču, jsem tam, se všemi těmi mafiány, policisty, Georgem, Sabrinou, panem Gogo a paní bytnou. A ručník mám svůj.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Režisér Oldřich Lipský si do své komedie samozřejmě zase nasadil svého bratra Lubomíra. Já ale myslím, že to byla vynikající volba! A těch hlášek z tohoto filmu, které po téměř padesáti letech stále používáme! "Pryč, prokletá skvrno!" Nebo občas volám z koupelny: "Mýdlo končí, mýdlo končí. Ručník končí, ručník končí." Mafián Kemr: "Dej fem ten fek sem fek". Huhukoktejl rovněž občas doma děláme. (Tedy pokud zrovna neděláme Hlinomazův cloumák z "Limonádového Joea"! :-)) Kresby Káji Saudka tento film jedině vylepšují. A bezvadná hudba Vlastimila Hály. Též neuvěřitelná spousta vedlejších postav, ztvárněných těmi nejlepšími českými herci.
jirka26
6 288 bodů
8
ČESKÁ KLASIKA.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
best humor se skvělými herci...
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8.5
Oldřich LIpský a Lubomír Lipský, velmi elegantní lidový humor, který se nějak vytratil z našich kin.