Synové Katie Elderové

67%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
"From the four winds they came, the four brothers, their eyes smoking and their fingers itching ..." Čtyři bratři se scházejí na pohřbu své ovdovělé matky. John Wayne (jako John Elder, nejstarší ze čtyř bratrů; dalšího, Toma, hraje Dean Martin) ve své tradiční roli mstitele - tentokrát pátrající po okolnostech smrti svého otce a jako vždy nasazující vlastní život, aby sjednal spravedlnost. A padouch Morgan Hastings (James Gregory) i jeho syn Dave (Dennis Hopper) musí zaplatit. Vše je na svém místě, ale ke kultovním westernům stylu Rio Bravo má daleko.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5.5
Tento western mě nenadchnul, i když John Wayne zde podal standardní výkon. Byl rok po náročné operaci, způsobené rakovinou plic, nebylo to na něm znát, ale na westernu bylo znát, že slavným americkým westernům jako bylo např. Rio Bravo (1959), už odzvonilo. Nebyla tam ani žádná výrazná ženská postava, jen se tam prakticky stále zběsile střílelo, ačkoliv matinka všech čtyř pistolníků si přála, aby se střílelo pokud možno co nejméně. Film se začal natáčet už v roce 1964, ale kvůli Waynově nemoci muselo být natáčení přerušeno. Ve scéně, kdy je Wayne stažen do řeky, se ozve zvolání "dad", tedy "tatínku". Byl to Waynův tříletý syn John, který si byl těžké otcovy nemoci vědom.
jahudka
jahudka
151 bodů
2
Na rok 1965 to není zas až tak špatný western, ale má pár nelogičností a nepropracovaných mezer v ději. Třeba, nikdo se ani nepokusil argumentovat, že vězni mají alibi a celá ta zápletka vznikla vlastně z ničeho. A to srazí dobrý pocit ze starého westernu.