James Cameron: Příběh sci-fi

76%
James Cameron: Příběh sci-fi
Plakát traileru

Příběh setkání Jamese Camerona s žánrem science fiction nabízí jedinečně intimní pohled do hrdinských dob a zákulisí žánru, který se stal úhelným kamenem populární kultury. Prostřednictvím tohoto šestidílného televizního cyklu James Cameron, scénárista oceněný Academy Award®, režisér a producent, zkoumá kořeny science fiction, futuristických vizí a našeho úžasu nad fantastickými myšlenkami. Natočil rozhovory se špičkovými povídkáři, filmovými hvězdami a jinými tvůrčími osobnostmi spojenými s touto oblastí, jako je Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, Christopher Nolan, Arnold Schwarzenegger, Will Smith a Sigourney Weaver, přičemž asi 100 dalších jmen jsme vynechali. Cameron nás bere na cestu hledání a bádání, pomáhá nám pochopit, odkud se vědecko-fantastické nápady berou — a kam až nás mohou zavést. (AMC)




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Je třeba říct, že se nejedná o žádný filozoficko, sociálně-kritický audiovizuální traktát, ale o povídání filmařů nad tématy filmů, zákulisí jejich vzniku a osobních preferencí. Pro studenty filmové vědy je to tedy poněkud zbytečných 6 hodin, ale pro filmové fanoušky to rozhodně ztráta času není.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 209 bodů
9.5
Asi každý fanoušek sci fi by měl toto vidět,a to říkám bez nadsázky..6 dílny dokument o počátcích sci fi každý díl resi jinou soucast filmehoho scifi světa...kdo neviděl jako by nežil,aspoň tedy co se fanoušků scifi týče,moc se mi libil styl hovorů když si James Cameron jedna z ikon filmu pozve další kultovní režisér y s herce a spolu mluví o jednotlivých filmech a diskutují o tom jak je to ovlivnilo

Dodatečné informace

Původní název:
AMC Visionaries: James Cameron's Story of Science Fiction (více)
  • USA James Cameron: Příběh sci-fi
  • USA AMC Visionaries: James Cameron's Story of Science Fiction
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění