Rytmická sekce

53%
Rytmická sekce
Rytmická sekce
Žena usiluje o pomstu proti těm, kteří zorganizovali havárii letadla, v němž byla zabita její rodina ...



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
6
Kterak se truchlící žena po smrti své rodiny vlivem havárie letadla vydá na cestu pomsty po zjištění, že se jednalo o teroristický útok. Akční dramatický snímek byl natočen na základě stejnojmenné knihy autora Marka Burnella, který své literární dílo převedl i do scénáře, a jedná se o první knižní příběh hlavní postavy Stephanie Patrickové. Snímek zachovává určitý druh napětí, kterému hodně pomáhá soundtrack, který dal dohromady Steve Mazzaro, který byl jen tak pro zajímavost žákem samotného Hansa Zimmera, a skvělý herecký výkon představitelky hlavní role Blake Lively, která patří k nejlepším herečkám své generace. Pro tento typ špionážního a akčního žánru se velice hodí a je uvěřitelná v každičké scéně. Pochvalu si zaslouží i maskéři. V některých scénách je skutečně stěží k poznání. Průserem je však bohužel scénář, což je docela překvapení, když na něm, jak bylo výše zmíněno, pracoval samotný autor knižní předlohy. Nebo mu snad do toho někdo kecal? Příběh jako celek je v určitých momentech dosti zmatečný a nevyrovnaný. Nevyrovnanost způsobují hlavně nelogičnosti a přílišný spěch ve vývoji děje. Snímek v jistých ohledech je docela působivý, hlavně v poukazování na dávku odvahy a pokušení, ale celkově to prostě skřípe tak hlasitě, že to celý koncept naprosto přehlušuje. Tematicky a současným genderovým kodexem o ženských filmových hrdinkách nic nového pod sluncem, a tak tedy o to větší zklamání. Inu, i nadále platí, že není každý den posvícení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Není to novinářský thriller (který jsem po úvodu čekal), a není to ani takový ten pomalý pátrající thriller ve stylu Mnichova. Je to v podstatě x-tá variace na Nikitu s čím dál zajímavější Lively a vcelku reálnou akcí. 6/10
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Kdo by čekal, že i Katka Bradáčová dokáže obstojně zahrát něco, aniž by měla pořád v hubě nějakou stříkací injekci, či pytel mouky u kotníku v botě..

Dodatečné informace

Původní název:
The Rhythm Section (více)
  • Velká Británie Rytmická sekce
  • Velká Británie The Rhythm Section
Premiéra v ČR:
7. 5. 2020
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
50 mil. USD
Čeština:
Rytmická sekce je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch