Sněžný kluk

70%
Sněžný kluk

Yi je typická puberťačka, které přijde, že jí nikdo nerozumí a nechápe. Většinu času tak tráví ve skrýši na střeše, kde se může na svět kolem sebe koukat s nadhledem. Jednoho dne ale ve svém útočišti najde velkou chlupatou kouli, ze které se vyklube mladý yetti. Yi mu začne říkat Everest, podle místa, kde tito bájní tvorové žijí a kam ho musí za všech okolností dostat. Jenže jak? Jak dostat nenápadně ohromného chlupatého yettiho do vzdálených Himalájí? Zvláště, když po něm pátrá sběratel kuriozit Burnich, kterému Everest utekl? Na to bude muset Yi a její dva nejlepší kamarádi přijít. Čeká je nejlepší dobrodružná cesta jejich života.




Recenze: Sněžný kluk

Kinobox.cz
50%

Není vůbec nic špatného, že někdo natočí další variaci na E.T. Mimozemšťana a že se odehrává v Číně. Bohužel, film je propagován jako "od tvůrců Jak vycvičit draka", ale má s touto sérií společného pramálo a je ve všech ohledech slabší.


kknk2
kknk2
2 937 bodů
8
Překvapivě dobrý animovaný film, který se vám od pohledu může zdát jako blbina o yettim. Naštěstí zde nejde úplně tak o sněžného muže - pardon kluka. Docela obyčejná 3D animace je zajímavá díky netradičnímu prostředí, zábavným charakterům a padouchovi. Děj (místy drhne ALE) dokáže být nečekaný a je prostě jiný.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
7.5
Krásný rodinný film který nezapře kvalitní animaci a kvalitní příběh ... rozodně se jedná o rodinný film ktwrý zaujme jak dospělého tak dítě a má i jistý podtext... trochu mne zarazilo přenesení děje do Číny ale v podstat to nenarušilo dojem z filmu ...

Dodatečné informace

Původní název:
Abominable (více)
  • Čína Sněžný kluk
  • Čína Abominable
Premiéra v ČR:
24. 10. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Čína, USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
190,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sněžný kluk je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch