Šokující odhalení

63%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tyhlety film/exposé věci mě vždycky přijdou zajímavé, protože dost testují možnosti toho, co fikční kinofilm snese. Je to v podstatě námět pro reportáž, pro text, pro žurnalistický výstup, ale zpracováno to je do konzervativní podoby celovečerního filmového vyprávění - vždy to ve mně budí velmi zajímavé pocity, někdy to může být hodně statické a mechanické, někdy to může působit divně - ale má to zajímavou energii. Co se týče tohohle konkrétního skandálu, přijde mi osobně celkem nefunkční, že ten film řeší konflikt toho, že ženám se stalo něco hrozného, když chtěly "jen dělat svou práci". Jenže ona práce byla žurnalistika na Fox News, která má mimo jiné legitimizaci oněch hrozných věcí v DNA. To mohl být fascinující kontrast a konflikt, který prakticky není osloven. Kdyby se tyto ženy nestaly oběťmi sexuálního obtěžování nebo jiných křivd a zločinů, neměly by s Foxy žádný problém a šířily by agresivní škodlivé neetické dezinformace dodnes. Přitom negativita Fox News je tu plně vykreslována, takže ten kontrast zůstává, jen je zcela neosloven. Abych vysvětlil, co tím myslím, použiju extrémní příklad: Je to jako by vznikl film z druhé světové války o tom, jak byly členky NSDAP ukřivděny a nemohly rozvíjet svou stranickou kariéru. Jako jo, je to asi nefér vůči nim, ale opradu budem přehlížet toho slona v místnosti?
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pachuť z všudypřitomného metoo je ještě moc velká, ale nakonec jsem byl vlastně překvapený, že mě ten boj holek proti oplzlému šéfovi docela bavil. Akorát ta Charlize to nějak přehnala s plastikama. 7/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Kterak se na popud jediné žaloby rozjede bouřlivá kampaň, kvůli níž už nesmějí otylí zakomplexovaní zaměstnavatelé vyzývavě hledět na mladé, spoře oblečené děvenky. Táhnou to především výborní herci a pozornost se daří udržovat také zběsilou zásobárnou informací a dialogů, ovšem příběh vystřelí odnikud a chybí mu nějaký nadstandardní režijní rámec, nemluvě o evidentně osekaném ženském vzepětí, které postrádá pevně zacílenou argumentační hodnotu a spoléhá prostě na to, že s hrdinkami musíme automaticky soucítit. Což ale vždy nelze, protože jsou dobrovolně a hrdě součástí hyenovitého (či alespoň takto vykresleného) média a sami mají k ryze sympatickým figurkám daleko. A v té záplavě jmen a postav se jeden začne po chvíli docela ztrácet. Nejvíce mě paradoxně bavil parádně namaskovaný John Lithgow, který svou roli zvládl bravurně.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
7
"Starejme se o zákon, než budeme řešit PR." - Téhož roku už jeden "Jay" přišel s něčím podobným, co tehdy hodilo granát do celé MeeToo kauzy - seriál HBO - Morning Show.. A tohle je jeden ze vzácných případů, kdy seriál natrhává prdel filmovému zpracování. Škoda, kdyby přišlo tohle dříve, tak určitě sklidí téma daleko větší ohlas.. Těžko se nám to tady za oceánem chápe, ale tehdy to tam měli všude a vůbec nikdo nevěděl, jak se k tématu postavit, aby pořád zůstal korektní.. Skvěle obsazená girls power se snaží vnést trošku genderové rovnováhy do jedné z nejslavnějších a největších televizních společností na světě. Výborně obsazené drama, které táhne především ústřední trojlístek.. Těšil jsem se především na tu nejméně namaskovanou, tedy Margot Robbie, která toho prostoru nemá tolik, ale právě s ní si pojím tu nejsilnější a nejodpornější scénu v celém filmu.. Oproti ní právě zbylé dvě herečkovské ikony i pod maskérskou úpravou podávají poutavé feministické výkony, pro které se nemůžete na film vynadívat... Tak je to taková kauza anebo se díky rovnoprávnosti konečně poukazuje na něco, co tu bylo pořád? Jen to možná už není tak aktuální. 70%
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Trochu jsem progůglila původní název "Bombshell", protože angličtina neny muj konycek... a zjistila jsem určitý dvojsmysl, protože kromě šokující zprávy to může znamenat i sexbombu. A těmi se to ve Fox News jen hemží. Posledních pár let podobné skandály hýbou nejen Amerikou, tak není divu, že film toto téma zpracovává. Charlize Theron je žena mnoha tváří, skoro jsem ji tu nepoznala. Je to dobré téma a dobrý film, musí se sledovat děj, porotože chvílemi se člověk ztrácí. Kdo je s kým a kdo je ten zlý... Jak by asi vypadala podobná sonda do TV Nova? :) (14.10.2021)