Vládce Paříže

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Historická jednohubka, na kterou si asi za pár měsiců už nevzpomenu. Přesto vizuálně hodně podařená výprava do špinavých Pařížských ulic. Cassel ještě nikdy vysloveně nezklamal.
avenis
avenis
8 067 bodů
6
Snad pro tu velkou míru brutality (byť tam nepochybně patří) se už k tomuto dobře zpracovanému filmu nevrátím. Francouzská revoluční historie je snad o něco více krvavá než historie ostatních zemí, ale možná je to jen zdání. Možná je to tím, že se dostávám do věku, kdy už vyhledávám více klidu a filmové rány holí v tomto filmu mě víc bolí, než rány pěstí v marvelovkách. Takže mohu souhlasit s těmi, kteří film hodnotí pro jeho provedení, ale bodově ubírám pro svůj osobní pocit po filmu. (11.12.2021)
Renfield
Renfield
2 582 bodů
7.5
Je zvláštní, že mě více než samotný Vidocq zaujal jeho parťák Le duc. Ten zde má ovšem podstatně menší prostor, i když jeho chvíle přijde hned několikrát, zřejmě právě to stačilo. Třeba taková akce v podzemních chodbách je dokonalým vrcholem filmu a jeho výstup v ní je vlastně nezapomenutelný, ať už si o něm myslím cokoliv... totiž, chování postav mi v mnoha případech přišlo dost nadsazené, přehnané. Tenhle moment byl jedním z nich, přesto s ním problém nemám, jednoduše tam sedl dokonale a to je hlavní. Navíc celá scéna je, co se akce týče, velmi poutavě (dobově) natočena, má solidní kameru a především atmosféru, což nakonec platí pro celý nádherně špinavý film. Vidocqův příběh je i přesto, co jsem psal v úvodu komentáře, velmi zajímavý, o to víc, když ho výborně "tvrďácky" hraje Vincent Cassel. James Thiérrée se mu ovšem minimálně rovná, nakonec obsazení celé party je dokonalé. A co teprve různí zločinci, především typově velmi dobře vybraní. Přes to všechno se ale nemůžu zbavit pocitu, že jsem viděl výborný pilot televizního seriálu, co už.