Sexuální výchova

84%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
7
Zase jeden z hrozně mainstream seriálů, který cílí na aktuální rozpoložení ve společnosti, ale klidně za 10 let už to bude úplně OUT. Úvodní epizody daly (chtěly dát) sérii/seriálu nějaký směr, ale on se toho nedržel moc dlouho. Vzniklo z toho teen vztahové drama. Ačkoli se to tváří, že to je o sexu, tak není. Vůbec bych se nebál říct, že tématem je gender? - Ano, skutečně je to o tomhle dnes snad už sprostém slovu, které nikdo moc neví, co znamená, ale hodně z nás se z toho může posrat. Hlavních postav tu máme několik, jelikož si seriál buduje svůj vlastní nezávislý svět (americkou enklávu kdesi v VB). Ale je to výborně obsazené! Nejlepší je jednoznačně dvojice Maeve (Emma Mackey) a Jean (Gillian Anderson), kdy teda obzvláště druhá jmenovaná - Otisova matka - je prostě topová! Zase bych z toho ale nedělal, kdo ví co. Počkejme 5-10 let po ukončení seriálu, až pak se ukáže zda to nebylo jen otázka now-popular seriálu, ale zda obstojí i v jiné generaci, jiné době. 1. série - 75%. 2. série - 75%. 3. série - 70%.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Asa Butterfield je očividně panic a Ncuti Gatwa zaslouží utopit v moči za to, co předvádí. Protagonista je totiž panic a jeho nejlepší kámoš je teplej afektovanej negr, co chodí v oranžovym fitu. Nevtipnej humus z produkce netflixu, kterej nesnesu.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Seroš trochu názvem a obsahem nabádá, že půjde jen o britskou verzi filmových prciček. Nic méně je to právě naopak, opravdu tady jde hodně o vztahy, různorodost charakterů, jejich pocity a strasti. Fakt se na to dobře kouká.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Sexuální poradna, podrubika "Milování". Dotazy: Ahoj vždycky jsem si myslela že si do sebe můžu strkat prsty až když dostanu menstruaci ale před pár dny jsem četla že nemusím že pokud chci tak to můžu smísit. Tak jsem tu skusila ale nejdřív jsem se uspokojila aby to potom šlo líp a vzala jsem si prostředníček a hledala tu díru. Nejdřív to trošičku štípalo ale potom dobrý. Byla jsem tam asi na centimetr a půl a zatím mi to není příjemný ale čekám kdy mi to začne bejt příjemný zatím se uspokojuji jinsk a chtěla jsem se zeptat jestli by jste mi v něčem neporadila jestli ned3lám něco špatně či jestli si nemůžu ublížit. Děkuju za odpoveď. --- holka, 11 let, 23.3.2021. Doby sexuálních poraden v Bravíčku, jsou už závratně v čudu, a tam, kde pohořela škola, (páč, dost špatně se dá sex názorně ukázat, přes distanční výuku, a popravdě, vidět prcat ředitele, učitelku češtiny, fakt nechceš), tak dnešní mládež, se o vzdělávání, a o se začlenováním k sexu, baví pomocí dalšího vágního výcucu od Kurfixu. Tím se taky dokazuje, jak je dnešní mládež dost zkažená v sexu, a sedmiletá holčička, ví o sexu mnohem víc, než Pepa Dobrota, hrdý SPDák, a fanoušek Ortelu, pracující u pásu, ve svých 19-ti letech. Tam, kde už nestačí rodičovská promluva o známé metafoře, jménem "včeličky a motýlci", tak schválně, zažil to někdo od svých rodičů? Jako, já třeba ne, co všechno se nedá naučit pomoci Pornhubu, že ano? Člověk by si řekl, že nemůže brát hodnocení na čsfd vážně, když to z největší části hodnotilo, jen pár nedozrálých Kikin, když si poprvé ve dvanácti, zkoušeli do kundy strčit mrkev, a málem z toho praskl vodovod, jenže, problém je asi jednoznačnej, že tohle hodnotilo kladně, hlavně dost dospělých a předných uživatelů, a já si snad musím projednou říct: Co všechno jste si museli píchat, no taak, taky se podělte s kocourkem. Asi, každá svá generace, má svoje Prcičky.. Nejlepší asi je, jak některým teenage hercům a herečkám, už pomalu raší menopauza, porodní stryje, či mužské ztráty libida. Takhle to asi dopadá, když 18-letýho píčuse, hraje 30-letý stařík. Ale jinak, mladá Margot Robbie, byla v pohodě. Počkat, cože..??
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
10
Skvěle svěží teenagerský seriál, který vlastně ze všeobecného povědomí teenagerský ani nebyl. To, proč tento seriál byl po svém vydání hned hitem zjistíte už po pár desítkách minut. Britské seriálové řemeslo opět předvedlo svůj šmrnc a humor v celé své kráse. Celý příběh se rozjíždí svižně a nastolí tempo, které se drží až do konce. Až na někdy časté klišé a dost čitelné vyústění některých situací(nemyslím konec) jsem byl s celým dějem velmi spokojen. Myslím, že obsazení má také velký podíl na celém úspěchu. Asa Butterfield už předvedl kvality v jiných počinech, ale tímhle se u mě výrazně zapsal do škatulky Herců. Celá výprava a lokace filmu mi evokovala pocit, že je seriál někde z 90. let. Když pak ve druhém díle Otis vytáhl iPhone a začal psát textovku, docela jsem koukal. Rozhodně originální kontent, který dává jiný rozměr a význam seriálům pro náctiletý. Překvapení roku.
Atchyroz
3 376 bodů
9
90% - Sex Education je tak trochu American Pie pro dnešní dobu a záchází mnohem, mnohem dál a jde v mých očích o daleko lepší počin. Základním stavebním kamenem jsou postavy seriálu, bez nich by to nebylo takové jaké je a na nich to opravdu stojí. Ať už je to nesebevědomý Otis, jeho kamarád Eric nebo školní rebelka Maeve, a samozřejmě mnoho dalších. Je to nesmírně zábavná show, která dokáže být i vážná a charakter postav má tu správnou hloubku. Příběh se tady zabývá sexuálními problémy mladých lidí a přímo fascinuje svými tématy a starostmi, které dnes v televizi uvidíme opravdu jen málokdy, či spíše vůbec. Rozhodně to není nikterak umělé a působí to přirozeně. Humor v tomto seroši je fakt super a občas i dost absurdní, což byl možná účel. Navíc je tady hodně pěkný vizuál prostředí, ve kterém se to celé odehrává.
Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
8
Kronika nastupující generace. Několik let sem se necítil tak emocionálně spjatý s postavami. Seriál s přesahem a silou skutečně pomáhat, hlavně po zhlédnutí druhé série. Výborná práce.
Edward
Edward
2 481 bodů
9
9/10
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 175 bodů
9.5
Tak tohle fakt stojí za shlédnutí.. Od 1.minuty seriálu, jsem ho hltal s manželkou plnými doušky..naprosto mě ohromily herecké výkony a tím pádem i herci samotní.. Příběhové je to velmi smělé a velmi zábavné.. Velmi sem si oblíbil postavu Adama, i když do teď sám nevím proč, ten herec mi padl fakt do oka a obzvlášť jeho herecky vykon mě naddchl, i když je to pouze vedlejší postava.A agenta Scully v roli mámy-proutnice-sexuolozky mě naprosto dostala... Všem vřele doporucuji
Kuca25
2 132 bodů
8
Zprvu jsem vůbec nechápal. Říkal jsem si že to bylo natočený hlavně kvůli tomu že je všude sex. Teď když už to není tabu tak to táhne. Na konci první a na začátku druhé série jsem tomu však přišel na chuť. Začali mě zajímat příběhy postav a všechno kolem. I přesto že na konci druhé série už euforie začala upadat, stále mě to baví a těším se na další sérii. Jediný co mi tolik nesedí je jak jsou skoro všichni homosexuální. Vím že je to teď trendy téma, ale i tak když se ze všech hetero stávají homo je to moc. Když jsem o tom přemýšlel tak Erik je jedna z hlavních postav a bylo by trapný kdyby byl kolem něho jenom jeden gay, tady je to ok. Ale není to jen on. Jinak jak říkám super seriál. Furt mi však vrtá hlavou co je to sakra za divnou dobu.